Maak van jullie gezamenlijke start

een vliegende start!

Een nieuwe start met elkaar

Een nieuwe liefde, oud zeer, kinderen die de verliefdheid van hun ouder(s) zo maar eens niet kunnen delen… Het samengestelde gezin is een smeltkroes van emoties en sentimenten. Om nog maar te zwijgen over het samenbrengen van opvoedstijlen, tradities en gewoontes.

Het is niet vreemd dat ruim tweederde van de samengestelde gezinnen uiteindelijk uit elkaar spat.

In de gesprekken maken we gebruik van de basis van ‘Ouderschap met een plan’. 

We helpen jullie om de valkuilen te voorkomen om met elkaar een hecht gezin te worden.

Bouwen

Is de start in middels achter de rug en ben je in wat zwaarder weer terecht gekomen? Geef de moed niet te snel op; juist nu is begeleiding een mogelijkheid om met elkaar in rustiger vaarwater te komen.

Dromen over jullie gezin

Samen gaan we gesprekken aan over jullie dromen voor het gezin dat jullie willen vormen, de rol van jullie kinderen, de invloed van de verschillende bloedgroepen. 

Het fundament

We kijken ook terug: uit wat voor een gezin kom je zelf? Hoe heb je leren liefhebben? En: misschien niet leuk maar we hebben het ook – kort – over de vorige relatie(s).

Kies zelf waar we met elkaar praten

Je kunt zelf kiezen hoe we met elkaar spreken: online, in de prakijk of je komt kamperen bij ons in de tuin. Je neemt dan je eigen caravan of camper mee. Je kunt er ook voor  kiezen ergens in de omgeving te logeren. Er is in de omgeving keus genoeg. Kijk ook even naar de informatie over het ‘relatiebootcamp’.

Bouwen aan jouw samengestelde gezin

Voor je een afspraak maakt en je tijd bij ons in een stoel wilt door gaan brengen, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. We hebben de veel gestelde vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

Kunnen we ook bij jou terecht zonder problemen?

Ja, veel van de stellen die de praktijk bezoeken hebben gelukkig nog geen problemen. Ze zien wel in dat het samenvoegen van twee gezinnen, ieder met hun eigen verhaal en geschiedenis, aandacht vraagt. 

Een boek lezen over samengestelde gezinnen lijkt ons eigenlijk wel genoeg

Als je een boek wilt lezen bij de start van jullie samengestelde gezin, dan kan ik je ‘stiefsucces’ van harte aanbevelen. 

Soms is een boek ook genoeg om daarna zelf aan de slag te gaan. Een aantal gesprekken bieden je de mogelijkheid om gebruik te maken van de dynamiek die ontstaat tijdens gesprekken. Een veilige plek voor jullie beiden om je uit te spreken.

Moet je altijd samen komen?

Goeie vraag! Nee, dat hoeft niet. 

Het gebeurt regelmatig dat eerst één van de partners een aantal gesprekken voert om de vraag echt helder te krijgen. 

Kunnen de kinderen ook bij je terecht?

Ja, de kinderen zijn meer dan welkom. Mijn voorkeur heeft het dan om bij jullie thuis op bezoek te komen en de gesprekken met elkaar, aan de eettafel, te voeren. Dat is voor iedereen een situatie die ontspannen is.

Als volwassene heb ik nog steeds vragen over het samengestelde gezin waarin ik ben opgegroeid

Het opgroeien in een samengesteld gezin vormt je als mens. De vragen die je over je jeugd en opvoeding hebt, kunnen van invloed zijn op je huidige leven en de keuzes die je maakt of uitstelt. 

Samen krijgen we jouw vragen helder.

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan partners en ouders.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij ziekte.

Je kunt bij ons in gesprek in één-op-één gesprekken of kiezen voor een gesprek met Marina en Gideon samen. Dat kan online, buiten kantoortijden en bij ons in de praktijk. Als je een afspraak maakt voor de praktijk verwelkom we je ook graag aan onze keukentafel in ons Tiny House. Wel zo ontspannen!

Coaching- en mediationgesprekken vinden in de praktijk plaats.

In de twee jaar dat we een lat-relatie hadden, hebben we veel aanvaringen gehad over de opvoeding die we allebei op een heel andere manier aanpakken. Tenminste, dat idee hadden we.

Bij ieder gesprek probeerden we elkaar te overtuigen dat mijn of zijn manier de beste was.

Samenwonen werd hierdoor steeds maar weer op de lange baan geschoven omdat we bang waren dat het, door de verschillende manieren van opvoeden, fout zou gaan.

Op advies van een vriendin zijn we met Gideon en Marina gaan praten. We zijn een weekend in een B&B gegaan en hebben dat weekend indrukwekkende gesprekken gehad.

In die gesprekken hebben we ontdekt hoeveel we hebben wat ons juist bindt.

Bij het haardvuur in hun tuin hebben we ‘ja’ tegen elkaar gezegd.

Laurien

samengesteld gezin van vijf

Neem contact op

Contact Met Marina

06 250 052 23

Contact Met gideon

06 54 726 746

Adres keukentafel

Markpad 3 | Den Helder

Praktijk

Markpad 3a | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Je wilt contact...
Een mailtje sturen is de snelste manier om contact te krijgen!
Inschrijven
Uitschrijven
marina van der wal vragen challenge

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

Stiefsucces

 

Ontvang het inkijkexemplaar, inclusief de tips uit Stiefsucces, direct in je mailbox!

You have Successfully Subscribed!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ