Online Masterclasses voor ouders!

Omdat je als ouders ook wilt leren!

Masterclasses? Dat is toch voor professionals en experts? 

Ja! En ouders zijn dé experts als het gaat om hun eigen kinderen.

Daarom dus Online Masterclasses voor ouders van pubers; jij bent de professional als het om het opvoeden van jouw kind gaat!

Je bent meer dan welkom om deel te nemen aan de online masterclasses voor ouders! Vanuit je eigen stoel, achter je beeldscherm volg je de live uitzending en heb je de mogelijkheid om je vragen anoniem te stellen. 

Heb je nog een VVV cadeaukaart liggen? Die kun je bij ons gebruiken om de Online Masterclasses te betalen!

Onze Online Masterclasses

voor ouders

Zelfvertrouwen kun je leren!

We verwarren zelfvertrouwen heel erg vaak met zelfverzekerdheid. 

datum: 23 februari 2022

start: 20.00 uur

kosten: € 19,95

Voor deze Online Masterclass is tot zeven dagen na de uitzending een replay beschikbaar.

Zelfvertrouwen, als het pubers ergens aan kan ontbreken, dan is dat wel. Ze schutteren met dat lijf, ze zijn de ene dag heel sociaal en gezellig en de volgende dag kunnen ze langs je heen kijken alsof je niet bestaat. Uren voor de spiegel en dodelijk onzeker als ze ‘s ochtends met die nieuwe broek, die gisteren nog helemaal super leuk was, naar school gaan. 

Pubers halen een groot deel van hun zelfverzekerdheid uit het leven dat ze leiden; het horen bij de vriendengroep, die broek, trui of t shirt waarmee ze laten weten wie ze willen zijn. Ik noem maar een paar voorbeelden.

Dat is nu allemaal – bijna van de ene dag op de andere – voor ze weggevallen.

Ik hoef jou niet uit te leggen dat de onzekerheid die pubers nu voelen niet het meest fijne gedrag wakker maakt… 

In de Masterclass ‘Zelfvertrouwen kun je leren’ vertel ik je meer hoe jij jouw puber kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. 

Deze Masterclass staan de volgende vragen centraal:

 • Hoe ondersteun je jouw puber bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen?
 • Wat is de reden waarom zoveel pubers doen alsof ze veel zelfvertrouwen hebben?
 • Wat heeft jouw puber nodig om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen?
 • Hoe help je jouw puber om stevig en sterk in het leven te staan?

‘Nou, maar mijn dochter… die laat het kaas niet van haar brood eten! Vanochtend nog een heleboel heibel hier in huis omdat ze dácht dat haar jongere zusje kleding had geleend’. Vaak vertalen we de grote mond, het verbaal scherp uit de hoek kunnen komen of de brutale antwoorden als ‘zelfvertrouwen van een puber’. Meestal is het precies andersom: door van zich af te bijten doet een puber een poging om zich zelfverzekerder te voelen. 

We verwarren zelfvertrouwen heel erg vaak met zelfverzekerdheid. 

Zelfverzekerdheid is gedrag waarmee je iemand het idee kunt geven dat je zelfvertrouwen hebt. Maar zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zijn totaal andere zaken. Je kunt je hartstikke zelfverzekerd gedragen terwijl je helemaal geen zelfvertrouwen hebt. Je doet gewoon alsof. 

Pubers zie je dit vaak doen: ze doen zich stoerder voor dan ze zijn, ze geven een grote mond en als je daar dan op reageert breken ze in snikken uit. Wég zelfverzekerdheid! 

Als ouders is dit nu juist wat we onze kinderen toewensen: een goed zelfbeeld én genoeg zelfvertrouwen om gelukkig door het leven te stappen. En als ouders met pubers in huis kun je, naast dit verlangen, ook nog eens enorm aan je eigen zelfvertrouwen als opvoeder twijfelen: doe ik wel goed? 

In deze Online Masterclass gaan we je uitleggen waarom je het ontwikkelen van zelfvertrouwen kunt vergelijken met het trainen van je spieren. Met de informatie die je tijdens deze Masterclass krijgt kun je op jouw beurt je puber ondersteunen. 

Regels & Grenzen, Rust of Drama?

Regels stellen, ze zeggen dat het daar allemaal makkelijker van wordt, dat opvoeden. Maar op het moment dat jouw puber begint te mopperen over die grenzen, dan heb je al snel in de gaten dat het een hele kluif is.

datum: 23 maart 2022

start: 20.00 uur

kosten: € 19,95

inschrijven >>

Voor deze Online Masterclass is tot zeven dagen na de uitzending een replay beschikbaar.

In deze online masterclass ga ik je uitleggen waarom regels en grenzen juist voor pubers belangrijk zijn. En dat je jouw zoon, dat je jouw dochter, eigenlijk een groot plezier doet met die regels. Al zullen ze dat nu natuurlijk nooit toegeven. 

Ik geef deze online masterclass niet alleen. Gideon de Haan schuift tijdens deze masterclass aan. Als gezinscoach spreekt hij niet alleen ouders maar ook pubers. Hij geeft je tips uit de praktijk.  

 

Ik ben toch geen politieagent hier in huis?

Je hoort jezelf regelmatig roepen ‘doe dit!’, ‘doe dit NIET!’, ‘Luister nou eens metéén naar me!’ En… ‘denken jullie dat ik het leuk vindt om steeds de boe-m/v te moeten spelen, hier in huis?’

datum: BINNENKORT

start: 20.00 uur

kosten: € 19,95

Voor deze Online Masterclass is tot zeven dagen na de uitzending een replay beschikbaar.

In een heel korte tijd is er ongelooflijk veel veranderd in Nederland. Terwijl we met elkaar bang zijn, voorzichtig zijn en bescherming zoeken, lijken de irritaties met je puber zich op te stapelen. Over wel of geen huiswerk, over wel of geen vrienden zien, over wel naar buiten of juist niet naar buiten.

Samen met Gideon de Haan legt Marina van der Wal je in deze Online Masterclass uit hoe je stapsgewijs invloed kunt hebben op situaties waarvan jij het gevoel hebt dat je er juist helemaal geen invloed op hebt.

In deze Online Masterclass komt aan bod:

 • jouw eigen emoties hebben invloed op de gesprekken met je puber
 • de invloed van de omgeving op jouw puber én hoe jij daar gebruik van kunt maken
 • over de vertrouwensband met je puber
 • wat écht luisteren voor een effect heeft op jullie relatie
 • dat pubers best wel willen luisteren maar wij gaan daar als ouders niet altijd even handig mee om…

Schrijf je snel in voor deze Online Masterclass!

Als ze maar gelukkig zijn!

‘Als ze maar gelukkig zijn!’
Want dat is wat we als ouders willen: kinderen die gelukkig zijn.

datum: BINNENKORT

start: 20.00 uur

kosten: € 19,95

Voor deze Online Masterclass is tot zeven dagen na de uitzending een replay beschikbaar.

Marina is er stellig over: Het begint natuurlijk helemaal niet bij ‘als ze maar gelukkig zijn!’ Waar het wel begint, daar gaat de Online Masterclass voor ouders over: ‘als ze maar gelukkig zijn!’.

Je herkent de vraag tijdens je zwangerschap vast wel: ‘wat heb je liever, een jongen of een meisje?’ 
Jouw antwoord hoort dan te zijn ‘dat maakt me niet uit, als het kindje maar gezond is…’
En als je kindje dan wat ouder is, dan is het ‘gezond’ al lang verandert in ‘als hij of zij maar gelukkig is!’
En dat is nogal wat: gelukkig zijn!

In deze Online Masterclass gaat Marina van der Wal samen met je op onderzoek uit: hoe worden kinderen nu écht gelukkig? 

Over deze lezing is gezegd: 

 • Deze lezing is meer dan de moeite waard
 • Met humor en zelfspot legt Marina ook deze keer weer de vinger op de zere plek

Ouders zijn enthousiast over de lezingen en theatertoer waarmee Marina door het land trekt; altijd vol humor en herkenning. Van der Wal hierover: “het is fijn als mensen plezier hebben, tijdens een bijeenkomst. Maar laat ik duidelijk zijn: opvoeden gaat ook over het stellen van grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent. En naast al die hilarische voorbeelden komt ook zo’n thema aan bod.”

Smart met je phone

De WhatsApp groep van jullie als gezin is natuurlijk heel erg handig; je kunt vragen wie de hond even uitlaat, hoe laat de sporttraining is afgelopen of vragen waar je zoon of dochter ‘in hemelsnaam blijft!’ Het huiswerk voor de volgende dag kan via de WhatsApp nog even doorgegeven worden, inclusief de goede antwoorden voor het huiswerk, ook handig.

datum: BINNENKORT

start: 20.00 uur

kosten: € 19,95

Voor deze Online Masterclass is tot zeven dagen na de uitzending een replay beschikbaar.

De andere kant van de medaille wordt ons ook steeds duidelijker: dat je verslaagd kunt raken aan het beeldscherm van een smartphone is inmiddels oud nieuws. Dat leveranciers van spelletjes via het beeldscherm proberen om je aandacht vast te blijven houden voor een volgend level, dat weet je vast ook.
Aan de andere kant van de lijn zitten duizenden professionals die maar één doel hebben: jou bij de les te houden, jouw aandacht vast te houden voor de volgende move. En dat geldt ook voor Netflix, WhatsApp, Instagram, Facebook, en al die andere apps die om een plek op jouw beeldscherm strijden.

Veel van die Apps zijn uiteindelijk onschuldig vermaak, ondanks het feit dat ze het jouw puber lastig kunnen maken om ‘nu eindelijk eens een keer aan dat huiswerk te beginnen’. Maar de minder onschuldige Apps en zogenaamde Challenges krijgen steeds meer aandacht. Omdat ze letterlijk levensbedreigend zijn zoals bijvoorbeeld de ‘Blue Whale Challenge’ die een puber op een manipulerende manier vasthoudt en acties vraagt die uiteindelijk het leven van jouw puber kan kosten. 

In mijn lezingen vertel ik altijd over de les die ik persoonlijk heb geleerd als het gaat om interesse te hebben voor het ‘online leven’ van je puber. Omdat ik uit ervaring weet hoe weinig van hun leven op dat beeldscherm afweten én wat voor een gezin betekent als je er wél met elkaar over praat.
Met alle reacties die hier iedere keer weer op komen in mijn achterhoofd hebben we de Online Masterclass ‘Smart met je Phone’ ontwikkeld.
Je kunt deze Online Masterclass ‘on demand’ volgen. Goed Nederlands voor ‘op een moment dat het jou het beste uitkomt kunnen kijken’.

​Als je deze Online Masterclass volgt krijgt je ook de mogelijkheid om – met korting – verschillende online cursussen aan te schaffen.
Daarnaast bestaat er nog steeds de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek te boeken; je bent van harte welkom in de praktijk maar je kunt ook een Online gesprek boeken; even effectief zonder reistijd en lekker in je eigen omgeving. 

Twee Opvoedstijlen op een kussen

Hoe ga je om met jullie verschillende manier van opvoeden. En… moet je het eigenlijk altijd met elkaar eens zijn, als het om het opvoeden van jullie kinderen gaat?

In deze Online Masterclass ontdek je wat je allemaal gemeen hebt, als het gaat om het opvoeden van jullie kinderen. Die ontdekking helpt om van de verschillen die er ook zijn, jullie kracht te maken.

Wat zijn Online Masterclasses?

Tijdens de Masterclasses krijg ik niet alleen antwoord op mijn opvoedvragen maar ook achtergrond informatie over de ontwikkeling van mijn puber!

Erica

Moeder , van een dochter

In een leerzaam en vrolijk uur ontdek ik elke keer weer dat ik niet de enige opvoeder ben die tegen de puberale buien van zijn of haar kinderen loopt. Wat een troost!

Onno

vader, van twee pubers

‘Ik heb de Online Masterclass nog een keer teruggekeken en merk dat ik er bij het terugkijken nóg meer uithaal!’ 

Moeder

van pubers

Inschrijven voor de Online Masterclasses doe je met een paar muisklikken. Je uitschrijven gaat precies zo: een paar klikken en hup!, je krijgt geen mailtjes meer!

Jouw gegevens worden nooit, en dan ook echt nooit, gedeeld met andere partijen.

Online Masterclasses zijn bijeenkomsten via internet; je logt in en je neemt deel aan de bijeenkomst vanuit je eigen huis. Het enige dat je hier voor nodig hebt is een aansluiting met internet en een beeldscherm. Jouw gezicht is niet zichtbaar tijdens de Online Masterclasses die ik geef. Vergelijk het maar een beetje met tv kijken: je kijkt naar een uitzending én je hebt de mogelijkheid om te reageren, vragen te stellen en direct antwoord te krijgen! Het stellen van deze vragen doe je via de chat en ook dit is altijd anoniem.

Heb je je opgegeven voor de Online Masterclass maar is het je niet gelukt om in te loggen omdat je een andere afspraak had of de afspraak vergeten bent, dan kun je het thema binnen 7 dagen nog een keer terug kijken. Zo mis je niets!

Online Masterclasses zijn geen therapie- of zelfhulpgroep. Wil je echt een persoonlijk gesprek waar je je vragen over jouw persoonlijke situatie kunt voorleggen, lees dan even op de pagina waar we je meer vertellen over de persoonlijke gesprekken via Skype.

Aanvang: 20.00 uur

Afsluiting 21.30 uur*

Kosten: € 19,95

* soms lopen we uit vanwege het aantal vragen

v

We nodigen je graag uit voor de eerstvolgende Online Masterclass

v

Deelnemers over de Online Masterclasses

“Een cursus zonder het gevoel te hebben dat je in een klasje zit. Je eigen kop koffie, zelf het besluit nemen of je wel of niet inlogt. Het is vooral de vrijheid die ik heel prettig vind.”

Sanne

moeder, van een 16-jarige zoon

“In een leerzaam en vrolijk uur ontdek ik elke keer weer dat ik niet de enige opvoeder ben die tegen de puberale buien van zijn of haar kinderen loopt. Wat een troost!”

Chantal

moeder, van twee pubers

“Als alleenstaande vader is dit mijn overlegmoment geworden. Juist omdat het heel informatief is heb je niet het gevoel dat je in een ‘problemenklasje’ bent terecht gekomen.”

Fred

alleenstaande vader, pubers van 12, 14 & 17

“Tijdens de Masterclasses krijg ik niet alleen antwoord op mijn opvoedvragen maar ook achtergrond informatie over de ontwikkeling van mijn puber!”

Isa

moeder, twee puberdochters

“Het valt me elke keer op dat Marina van een persoonlijke vraag een uitleg geeft waar iedereen iets aan heeft. Ik snap mijn puber nu een stuk beter!”

Dineke

moeder, van een 14-jarige dochter

“Ik ben een beetje verslaafd geraakt aan al die praktische tips. Mij helpt het om het opvoeden van mijn pubers positief te benaderen.”

Irene

moeder, van een 13-jarige zoon

Persoonlijk contact

30 vragen voor een beter contact met je puber

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ