Samen bouwen aan je relatie en aan je gezin

Ouderschap met een plan

‘Niets gaat meer ‘zo maar…’

Vanaf de geboorte van je eerste kind ben je niet alleen partners maar ook ouders. 

Naast het overleggen over opvoeding, regels en grenzen moet je ook de relatie samen levend houden. En dat gaat niet eventjes tussendoor; ook jullie relatie heeft aandacht, tijd en energie nodig. 

Dat gaat niet altijd makkelijk.

‘Ouderschap met een plan’ biedt jullie de mogelijkheid om met elkaar te praten over jullie dromen voor jullie relatie, de manier waarop jullie samen de basis willen zijn van het gezin wat jullie bouwen.

‘Ouderschap met een plan’ is gericht op de lange termijn. Het is een proces en levert aan het eind van de gesprekken een groeidocument én een verbeterde relatie met je partner en je kinderen op!

Communicatie

Miscommunicatie is de meest voorkomende én sluipende irritatiefactor in een relatie. Met een goede communicatie, op een manier die binnen jullie relatie past, voorkom je problemen en geef je elkaar de ruimte om samen verder te groeien.

Voor wie is 'Ouderschap met een plan'?

Met Ouderschap met een Plan ga je samen in gesprek over jullie beider rol in de opvoeding van de kinderen. We doen dit aan de hand van vaste stappen.

Hoeveel gesprekken vinden er plaats?

Met elkaar hebben we vijf gesprekken; verdeeld over ongeveer drie maanden. Dat klinkt lang maar je hebt tussen de afspraken door echt tijd nodig om – voor jezelf – zaken uit te zoeken.

Samen of individueel

Je maakt het ‘Ouderschap met een plan’ samen; je komt dus ook samen bij ons aan de keukentafel zitten. 

Ook als alleenstaande ouder ben je van harte welkom om je eigen ‘Ouderschap met een Plan’ vorm te geven.

Problemen voorkomen

Elkaar écht begrijpen en weten hoe je samen jullie relatie en jullie ouderschap willen vormgeven, voorkomt irritaties en zelfs hoogoplopende ruzies. Goed voor jullie als volwassenen en vooral goed voor jullie kinderen!

Is Ouderschap met een plan iets voor jullie?

Voor je een afspraak maakt en je tijd bij ons aan de keukentafel wilt door gaan brengen, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb veel gestelde vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

Wat is een Ouderschapsplan eigenlijk?

Met ‘Ouderschap Met Een Plan’ kijk je verder dan alleen de manier van opvoeden.

Met ‘Ouderschap Met Een Plan’ gaan we verder: je gaat het samen, ondanks of juist dankzij jullie verschillen, kijken naar wat je je kinderen mee wilt geven in het leven.

Ouderschap Met Een Plan is niet alleen geschikt voor ouders die samen willen bouwen aan hun relatie en ouderschap, maar is ook geschikt voor gescheiden ouders of voor stellen die een nieuw gezin gaan starten.

Moeten we huiswerk maken?

‘Ouderschap Met Een Plan’ is geen ‘papieren tijger’ die je maakt en dan in de la legt om te vergeten. 

‘Ouderschap Met Een Plan’ is een levend document dat zich makkelijk aanpast aan de verschillende levensfases van jullie en van jullie kinderen.

En geloof ons: de opdrachten zijn zo gemaakt dat je ze leuk vindt om te maken. 

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan partners en ouders.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij ziekte.

Je kunt bij ons in gesprek in één-op-één gesprekken of kiezen voor een gesprek met Marina en Gideon samen. Dat kan online, buiten kantoortijden en bij ons in de praktijk. Als je een afspraak maakt voor de praktijk verwelkom we je ook graag aan onze keukentafel in ons Tiny House. Wel zo ontspannen!

Coaching- en mediationgesprekken vinden in de praktijk plaats.

De scheiding waren we hard tegen hard aan het voeren. Een vechtscheiding om niet trots op te zijn.

De gesprekken over het ouderschapsplan liepen bij de advocaten compleet uit de hand. Door mijn advocaat ben ik naar de Academie verwezen.

Met Marina en Gideon hebben we zes gesprekken gehad. De eerste twee online, later bij hen aan de keukentafel. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik nu pas weet wat voor mijn ex vrouw echt belangrijk is in de opvoeding. Omgekeerd zal dat waarschijnlijk ook zo zijn.

De gesprekken hebben heel veel rust gegeven.

Ernst

vader van drie, gescheiden

Neem contact op

Contact Met Marina

06 250 052 23

Contact Met gideon

06 54 726 746

Adres

Markpad 3 | Den Helder

Praktijk

Reigerstraat 45 | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Maak een afspraak

marina van der wal vragen challenge

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ