Steuntje in de rug bij opvoedvragen

Vragen over opvoeden…

Er zijn soms momenten dat je twijfelt aan je eigen opvoedkwaliteiten: doe ik of doen wij het wel goed?

Meestal stel je jezelf dergelijke vragen als er iets mis is gegaan; driftbuien, ruzies tijdens het eten, een kind dat zich niet aan de regels houdt…

Stel, jij en ik drinken bij mij aan de keukentafel een kop koffie of thee. Samen praten we over het opvoeden van jouw kind(eren). Welke vraag zou jij me dan stellen? Wat zit jou hoog? Wil je gerustgesteld worden? Waar maak je je zorgen over?

Of je nu direct om de hoek woont of aan de andere kant van het land: een persoonlijk gesprek is altijd mogelijk!

Soms wil je graag in alle rust verder praten. En dan ook graag iets langer dan 10 minuten. Dan maak je een afspraak voor een persoonlijk gesprek. In een uur, anderhalf uur, kun je samen veel bespreken.

Deze gesprekken vinden bij mij aan de keukentafel plaats, of online via een beschermde verbinding. 

Komen jullie samen, als ouders? Dan schuift Gideon bijna altijd aan; de dynamiek aan tafel is dan anders en voegt altijd toe. 

Gratis spreekuur

Op maandagochtend is er van 9.00 tot 10.00 uur ‘inbelspreekuur’; Je hebt 10 minuten om een opvoedvraag te stellen. Dat klinkt weinig maar je zult verbaasd staan hoeveel je in 10 minuten kunt bespreken. Zeker als je je vraag vooraf even doorgemaild hebt!

Ouders zijn de experts

Vanuit mijn hart geloof ik in de kracht van ouders; jij bent dé expert als het gaat om het opvoeden van je zoon of dochter. Net als bij alle experts moeten we als ouders soms ‘op cursus’. Zo kun je de gesprekken van ons ook zien: meer leren over opvoeden met jouw persoonlijke vragen die centraal staan.

Kortdurend

We houden er van om positief met je aan de slag te gaan én naar de toekomst te kijken. 

Dat is de manier van werken in één zin uitgelegd.

Als we het iets uitgebreider uitleggen dan moet je hier aan denken:

De manier van gesprekken voeren bij ons de praktijk wordt ook wel ‘oplossingsgerichte gespreksvoering’ genoemd. 

In de gesprekken zijn we niet gericht op alles wat fout gaat en niet goed is; we gaan, samen met jou, vooral op zoek naar wat er wél goed gaat, wat wél werkt en waar je op voort kunt bouwen. Zonder jouw zorgen en problemen uit het oog te verliezen, natuurlijk!

Deze manier van werken heeft meerdere voordelen:

  • het zijn veel positievere gesprekken
  • jij én wij krijgen energie van de gesprekken
  • je kunt er meteen mee aan de slag
  • er zijn minder gesprekken nodig (kostenbesparend)

Aan de keukentafel

Sinds 2021 wonen we in een Tiny House en stellen we ons huis én onze tuin open voor ouders. Je voert de gesprekken bij ons aan de keukentafel. Met een pot koffie en/of thee. Deze setting maakt het, naast persoonlijker, ook makkelijker om te praten.

Komen logeren

Je of jullie kunnen ook komen logeren; maak er een ontspannen weekendje van en neem je eigen kampeermiddel mee. Je zet deze gratis in onze tuin. De gesprekken rekenen we wel met je af; dat zijn er vijf stuks. Daarna kun je er weer helemaal tegenaan! Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een B&B. Die informatie sturen we je op verzoek graag toe.

Veelgestelde vragen

Voor je een afspraak maakt en je tijd bij ons in een stoel wilt door gaan brengen, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb veel gestelde vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

Met welke vragen kunnen we bij je terecht

In principe kun je met alle vragen bij ons terecht. Soms kunnen we samen tot de conclusie komen dat je bij een andere hulpverlener beter op je plek bent. Dan gaan wij in ons eigen netwerk kijken met wie we je in contact kunnen brengen.

Voor welke leeftijden van kinderen kunnen we terecht?

Je bent bij ons met ál je vragen over het opvoeden van kinderen in álle leeftijden welkom! 

Doen jullie ook gesprekken met kinderen?

We gaan er vanuit dat jij de expert bent als het gaat om het opvoeden van jouw kinderen. Daarom kiezen we er voor om jou de handvatten te geven om zélf aan de slag te gaan. 

Soms is het wel handig om pubers persoonlijk te spreken. Die gesprekken doet Gideon de Haan. In praktijk of online. Hij maakt het vaak leuk door met ze te gaan boksen. Geen paniek: je krijgt je kind natuurlijk zonder blauw oog terug!

Als het verstandig lijkt om jouw kind(eren) door een specialist te laten behandelen, dan sturen we je met alle liefde binnen ons netwerk door.

Pubers

Marina is bij ons de ‘puberexpert’. Bij haar kun je terecht met al je vragen over het opvoeden van pubers.

Soms is het wel handig om pubers persoonlijk te spreken. Die gesprekken doet Gideon de Haan. In praktijk of online. Hij maakt het vaak leuk door met ze te gaan boksen. Geen paniek: je krijgt je kind natuurlijk zonder blauw oog terug!

Met hoeveel gesprekken moet ik rekening houden?

We gaan uit van kortdurende trajecten. 

Dan heb je het over 1 tot 5 gesprekken. Bij het eerste gesprek kunnen we dat vaak al aangeven. 

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan partners en ouders.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij ziekte.

Je kunt bij ons in gesprek in één-op-één gesprekken of kiezen voor een gesprek met Marina en Gideon samen. Dat kan online, buiten kantoortijden en bij ons in de praktijk. Als je een afspraak maakt voor de praktijk verwelkom we je ook graag aan onze keukentafel in ons Tiny House. Wel zo ontspannen!

Coaching- en mediationgesprekken vinden in de praktijk plaats.

Ik had het gevoel dat ik mislukt zou zijn als ik Marina zou bellen met mijn opvoedvraag. Want het zijn van die kleine dingen. Maar wat was het leuk én leerzaam! Ik ben blij dat ik deze investering gedaan heb!

Dineke

moeder van een puberzoon

We waren het nergens eens over de opvoeding. De gesprekken die we hebben gehad met Gideon en Marina zijn onze redding geweest. En natuurlijk Oele de hond die ook rondloopt. 

Dirk & Susan

vader & moeder van drie

Wat een rust om bij een hulpverlener terecht te komen die niet aan je twijfelt! Na jaren gedoe heb ik geen enkel moment het gevoel gehad dat ik me moest verdedigen. 

Thirza

moeder van een zoon van 8

Op advies van een vriendin hebben we een afspraak gemaakt. Zelf had ik waarschijnlijk nog een tijd doorgemodderd en achteraf ik ben blij dat we bij Marina aan de keukentafel zijn aangeschoven; dat was eerder te laat dan te vroeg! 

We hebben ervaring met een andere dochter in de hulpverlening. Wat ons bij Marina is opgevallen dat er altijd ruim de tijd voor je is, dat je ook best eens tussendoor kunt bellen. Die bereikbaarheid heeft ons heel erg goed gedaan.

Frederieke

moeder van een puber

Voor mij is Marina al een aantal jaren ‘de andere opvoeder’; nadat mijn man is overleden was ik op zoek naar iemand waar ik af en toe mee kan overleggen. In mijn omgeving wil iedereen natuurlijk helpen maar veel advies komt ook voort uit het een gevoel ‘dat het zielig is voor ons’. 

Marina is op een respectvolle manier heel duidelijk. Er is in ieder geval geen ruimte voor zelfmedelijden. En dat had ik heel erg nodig!

Meike

moeder van twee pubers

Met de jonste hadden we een probleem; driftbuien die invloed hadden op ons hele gezin.

We hebben gekozen voor de gesprekken met Marina en Gideon; ontspannen aan de keukentafel. Wat me is opgevallen is de rust die ze allebei hebben; geen vraag is gek, er wordt vooral gekeken naar wat we wél handig aangepakt hebben.

Ik ben een vrolijker én zelfverzekerder vader geworden door deze gesprekken.

Daniel

vader van 3 kinderen; 3, 6 en 8 jaar

Fijne gesprekken! En bij welke therapeut ga je weg met verse eitjes? Bij deze dus! 

Ester

moeder van een zoon van 8 en dochter van 12

Neem contact op

Contact Met Marina

06 250 052 23

Contact Met gideon

06 54 726 746

Adres keukentafel

Markpad 3 | Den Helder

Praktijk

Markpad 3a | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Je wilt contact...
Een mailtje sturen is de snelste manier om contact te krijgen!
Inschrijven
Uitschrijven
marina van der wal vragen challenge

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ