Omdat je de beste moeder, vader of partner wilt zijn

Academie voor Gezin en Relatie

Over de liefde…

Liefde, we verlangen er allemaal naar. En als je De Liefde hebt ontdekt blijkt deze niet altijd over rozen te gaan. Hoe ga je om met de doorns op jullie liefdespad?

Mensen veranderen, situaties veranderen. Dan verandert een relatie automatisch mee. Soms went dat niet. Wij spreken bijvoorbeeld mensen in de praktijk over verschil van mening over opvoeden, chronische ziekte van één van de partners of kinderen, verliefdheid van één van de partners, overspel, als ‘het vuur er niet meer is’, elkaar niet meer begrijpt, de invloed van herinneringen van een vorige relatie of miscommunicatie.

Speciaal voor stellen hebben we de RelatieBootcamp. Naast de ‘gewone’ gespreks-mogelijkheden online of in de praktijk, bieden we je ook de mogelijkheid om in een weekend meerdere gesprekken te voeren. Je kampeert in je caravan of camper bij ons in de tuin of regelt je eigen logies in de buurt. Keus genoeg!

 

Anders denken over opvoeden

Hoe pak je dat aan, samen opvoeden als je heel anders over het opvoeden van de kinderen denkt dan je partner?

Of, als er problemen met één van de kinderen zijn en je anders over de aanpak hiervan denkt. 

Als de toekomst er opeens anders uitziet

Samen heb je plannen gemaakt over jullie gezamenlijke toekomst en opeens ziet die er anders uit. Bijvoorbeeld door een miskraam, ongewenste kinderloosheid of het verlies van een kind.

In voor- en tegenspoed

Je hebt het misschien ooit tegen elkaar gezegd ‘in voor- en tegenspoed’. Als de tegenspoed je daadwerkelijk treft kan de praktijk zo maar heel lastig zijn. In de praktijk spreken we veel stellen waar  kanker, hartklachten, vermoeidheid of burnout een rol spelen.

Als 'het vuur er niet meer is'

‘We houden nog steeds van elkaar maar het lijkt alsof de vonk tussen ons verdwenen is’. Een goed moment om in gesprek te gaan over jullie relatie, verwachtingen die je van elkaar hebt en hoe je de toekomst met of zonder elkaar ziet.

Verliefdheid of overspel

Verliefd op een ander, betekent dit automatisch dat jullie relatie slecht is?

Is het mogelijk om weer vertrouwen te geven als er ‘een ander’ in het spel is geweest. En hoe werkt ‘vergeven’ als iemand je vertrouwen beschaamd heeft een je verdriet heeft gedaan.

Win-win

In alle rust praten over je relatie, het opvoeden van de kinderen, de zorgen, het verdriet of tegenslag die jullie samen meemaken? Daarvoor hebben we de ‘relatiebootcamp’ ontwikkeld.  Een weekendje er samen op uit én goede gesprekken. Een win-win! Je logeert in je eigen caravan of camper in onze tuin of regelt zelf logies in de omgeving. Er is keus genoeg!

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan partners en ouders.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij ziekte.

Je kunt bij ons in gesprek in één-op-één gesprekken of kiezen voor een gesprek met Marina en Gideon samen. Dat kan online, buiten kantoortijden en bij ons in de praktijk. Als je een afspraak maakt voor de praktijk verwelkom we je ook graag aan onze keukentafel in ons Tiny House. Wel zo ontspannen!

Coaching- en mediationgesprekken vinden in de praktijk plaats.

Als je de diagnose borstkanker krijgt verandert je hele leven in één klap. Mijn leven maar ook het leven van mijn man en kinderen. 

Onze relatie kwam onder druk te staan; ik voelde me niet gehoord en mijn man herkende mij niet meer. 

Ook de kinderen hadden hier last van. 

We zijn een weekend gaan kamperen in de tuin van Marina en Gideon. De rust van samen een weekendje weg en de gesprekken hebben ons heel erg geholpen.

Dat Marina en Gideon uit ervaring weten wat borstkanker met je leven, je relatie en gezin doet was voor ons extra behulpzaam.

Deirdre

was borstkankerpatiente

Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed.

Voor ons ouderschap hebben we nu een plan en dat voelt erg goed.

Door alle gesprekken over onze ideën over het opvoeden van de kinderen hebben we elkaar beter leren kennen. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.

Angelique

gescheiden, moeder

Vreselijk leek het ons, om als ouders bij een therapeut ‘op het matje’ te moeten komen. Marina en Gideon werken heel anders.

Praten aan een keukentafel geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren.

We hebben samen het ‘nuttige met het aangename gecombineerd’; een afspraak op vrijdagmiddag en meteen een weekendje langs het strand.

Henri

vader van twee pubers

Neem contact op

Contact Met Marina

06 250 052 23

Contact Met gideon

06 54 726 746

Adres keukentafel

Markpad 3 | Den Helder

Praktijk

Reigerstraat 45 | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Je wilt contact...
Een mailtje sturen is de snelste manier om contact te krijgen!
Inschrijven
Uitschrijven
marina van der wal vragen challenge

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

Stiefsucces

 

Ontvang het inkijkexemplaar, inclusief de tips uit Stiefsucces, direct in je mailbox!

You have Successfully Subscribed!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ