Ouderschap met een plan

Ouderschap met een plan

‘Niets gaat meer ‘zo maar…’

Na je scheiding ben je geen partners meer maar nog steeds ouders. 

Het overleggen over regels, een uitje of de verjaardag gaat niet eventjes tussendoor maar is een agendapunt voor overleg geworden. 

Terwijl je moet dealen met je eigen verdriet, teleurstelling en boosheid wordt er van je gevraagd om rekening te houden met de ex-partner. 

Dat gaat niet altijd makkelijk.

Zélfs als je de kinderen centraal stelt.  

‘Ouderschap met een plan’ biedt jullie de mogelijkheid om met elkaar tot een praktisch en werkzaam ouderschapsplan te komen. 

‘Ouderschap met een plan’ is gericht op de lange termijn. Het is een proces en levert aan het eind van de gesprekken een groeidocument én een verbeterde relatie met je kinderen en ex-partner op!

Communicatie

Mis-communicatie is de meest voorkomende én sluipende irritatiefactor in het eerste jaar na de scheiding. Niet zonder reden weten we inmiddels dat de ruzies ná de scheiding bij een groot aantal ex-partners grotere vormen aannemen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden in het scheidingstraject daarvoor.

Voor wie is 'Ouderschap met een plan'?

Met Ouderschap met een Plan ga je samen in gesprek over jullie beider rol in de opvoeding van de kinderen. We doen dit aan de hand van vaste stappen.

‘Ouderschap met een plan’ is ook geschikt voor ex-partners die een bestaand ouderschapsplan willen aanpassen. Bijvoorbeeld als één van de ex-partners een nieuwe relatie krijgt.

Hoeveel gesprekken vinden er plaats?

Met elkaar hebben we vijf gesprekken; verdeeld over ongeveer drie maanden. Dat klinkt lang maar je hebt tussen de afspraken door echt tijd nodig om – voor jezelf – zaken uit te zoeken.

Deze vijf gesprekken zijn exclusief de gesprekken met de kinderen.

Drie maanden na de afronding hebben we nog een online gesprek. 

Samen of individueel

Vind je het lastig om samen in één ruimte te zijn? Dan zijn online gesprekken vaak de oplossing; wel met elkaar in gesprek zonder elkaar echt te ontmoeten.

Problemen voorkomen

Met elkaar in gesprek blijven als de scheiding rond is voorkomt veel problemen, irritaties en zelfs hoogoplopende ruzies. Goed voor jullie als volwassenen maar vooral goed voor jullie kinderen!

Ook voor de kinderen

Een scheiding maakt een grote indruk op kinderen. Vaak meer dan wij in de gaten hebben. Ook voor hen is plek in de praktijk. Vanuit gezinsverband maar ook individueel.

Is Ouderschap met een plan iets voor jullie?

Voor je een afspraak maakt en je tijd bij ons in een stoel wilt door gaan brengen, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb veel gestelde vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

Wat is een Ouderschapsplan eigenlijk?

Voor een goed ouderschapsplan kijk je naar meer dan alleen de afspraken over brengen en halen en de weekenden bij de één en bij de ander. Met Ouderschap met een Plan gaan we verder: je gaat het samen, ondanks of juist dankzij jullie verschillen, kijken naar wat je je kinderen mee wilt geven in het leven.

Ouderschap met een Plan is niet alleen geschikt voor gescheiden ouders maar ook voor ouders die bij elkaar zijn of een nieuw gezin gaan starten. 

Als er al een ouderschapsplan is, mogen we deze dan vernieuwen?

Om te kunnen scheiden moet je een Ouderschapsplan kunnen overleggen bij de rechter.

Een ouderschapsplan veranderen mag wel, maar alleen als je het daar samen over eens bent.

Met Ouderschap met een Plan ga je samen in gesprek over jullie beider rol in de opvoeding van de kinderen. We doen dit aan de hand van vaste stappen.

‘Ouderschap met een plan’ is ook geschikt voor ex-partners die een bestaand ouderschapsplan willen aanpassen. Bijvoorbeeld als één van de ex-partners een nieuwe relatie krijgt.

Kunnen we Ouderschap met een Plan volgen tijdens onze scheiding?

De opbouw van Ouderschap met een Plan is zo dat je niet alleen denkt over de toekomst van jullie kinderen maar ook nadenkt over de rol die je in hun leven wilt vervullen. Juist daarom is Ouderschap met een Plan een aanvulling in deze spannende tijd.

Moeten we dit plan echt samen maken?

Tijdens en na je scheiding zonder ruzie samen in een ruimte zitten is voor heel veel mensen lastig. En dat begrijpen we. 

Toch is het voor het geluk en de emotionele gezondheid van jullie kinderen belangrijk dat jullie dit plan sámen maken. 

Als het écht niet lukt om de gesprekken met elkaar in één ruimte te voeren, dan is het mogelijk om de gesprekken online te voeren of jullie apart van elkaar te spreken. Je maakt dezelfde opdrachten.

Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht. 

Het afrondende gesprek is altijd met jullie samen. Hoe lastig dit ook is. 

Moeten we huiswerk maken?

Ja! Ouderschap met een Plan is geen ‘papieren tijger’ die je maakt en dan in de la legt om te vergeten. 

Ouderschap met een Plan is een levend document dat zich makkelijk aanpast aan de verschillende levensfases van jullie kinderen.

En geloof ons: de opdrachten zijn zo gemaakt dat je ze leuk vindt om te maken. 

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan partners en ouders.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij ziekte.

Je kunt bij ons in gesprek in één-op-één gesprekken of kiezen voor een gesprek met Marina en Gideon samen. Dat kan online, buiten kantoortijden en bij ons in de praktijk. Als je een afspraak maakt voor de praktijk verwelkom we je ook graag aan onze keukentafel in ons Tiny House. Wel zo ontspannen!

Coaching- en mediationgesprekken vinden in de praktijk plaats.

De scheiding waren we hard tegen hard aan het voeren. Een vechtscheiding om niet trots op te zijn.

De gesprekken over het ouderschapsplan liepen bij de advocaten compleet uit de hand. Door mijn advocaat ben ik naar de Academie verwezen.

Met Marina en Gideon hebben we zes gesprekken gehad. De eerste twee online, later bij hen aan de keukentafel. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik nu pas weet wat voor mijn ex vrouw echt belangrijk is in de opvoeding. Omgekeerd zal dat waarschijnlijk ook zo zijn.

De gesprekken hebben heel veel rust gegeven.

Ernst

vader van drie, gescheiden

Neem contact op

Contact Met Marina

06 250 052 23

Contact Met gideon

06 54 726 746

Adres

Markpad 3 | Den Helder

Praktijk

Reigerstraat 45 | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Maak een afspraak

marina van der wal vragen challenge

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ