Lezingen en trainingen waarin inhoud en humor hand in hand gaan

Ieder jaar bezoeken duizenden ouders de lezingen of theatershows

Een lezing of theatershow?

Inmiddels hebben duizenden ouders deze lezing van Marina van der Wal bijgewoond en nog steeds is de inhoud up-to date. Niet in de laatste plaats omdat er altijd gebruik gemaakt wordt van de laatste informatie rondom het opgroeien & opvoeden van pubers.

In deze lezing komen natuurlijk de schermutselingen tussen ouders & kinderen (ruim) aan bod, het eeuwige gedoe rondom huiswerk, grenzen stellen, op tijd thuis komen en loslaten. De lezing is gericht op ouders van pubers in de leeftijd van 10 – 17 jaar. Deze lezing boeken voor jouw ouderavond, CJG- of gemeentebijeenkomst? Neem dan contact met ons op! Je kunt mailen naar: secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

In het najaar van 2015 is in samenwerking met het impresariaat muzenzonen een theaterbewerking van de lezing ontwikkeld. Na twee succesvolle theaterseizoenen is deze show op ‘afroep’ beschikbaar. We geven graag informatie!

Voor meer informatie over de lezingen scrol je even door. Je vindt hier niet alleen de informatie over ‘de puberlezing’, maar ook over de lezingen waar ‘intimiteit’, ‘zelfvertrouwen’ en ontwikkeling van kinderen centraal staan.

 

Een lezing boeken

Agenda

De ‘lezingen-agenda’ staat online; je kunt, als je dat prettig vindt, zelf de datum vastleggen. De agenda is een indicatie, pas als we de datum bevestigen staat deze bij ons vast. Je kunt de online agenda ook gebruiken om te kijken welke data er bij benadering nog vrij zijn. Staat jouw datum er niet bij: informeer even!

Direct contact

Marina vindt het prettig om eerst persoonlijk contact te hebben; als je een lezing boekt of wilt boeken, dan hebben we in ieder geval nog een telefoongesprek.

We helpen je bij de uitnodigingen

Een lezing boeken betekent dat je van ons ook de teksten voor de uitnodigingen krijgt en, indien gewenst, materiaal voor je PR.

In geval van een lockdown

Mocht de geplande datum in een, door de overheid vastgestelde, lockdown gepland staan, dan bieden wij voor deze datum een webinar aan. In principe is dit een webinar met een ander thema zodat de geplande (ouder)bijeenkomst op een later moment gewoon doorgang kan vinden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Voor al deze lezingen is het ook mogelijk om een webinar-variant te boeken.

Wij noemen deze webinars (al sinds 2012 😉 ) de ‘Online Masterclasses voor ouders’.

Puber in huis?

Puber in huis? Hoe houd je het gezellig? De lezing waar het allemaal mee begon; een avond vol herkenning, humor, tips en hier en daar een advies.

Naast de ‘standaard’ puberperikelen gaat Marina ook uitgebreid in op de ontwikkeling van het puberbrein en hoe hier als ouders en professionele opvoeders mee te om te gaan.

Gedoe om huiswerk, regels, loslaten, social media… Maar ook de boze buien, grote monden, wel of niet expres tegen de regels in gaan, als ouders altijd maar de wijste moeten zijn…

Het komt allemaal aan bod.

Voor ouders herkenbaar, een eye opener, belangrijke informatie voor weerbaarheid.

Voor ouders van kinderen vanaf groep 8 t/m klas 5 middelbare school. De lezing kan aangepast worden voor ouders met kinderen in het MBO.

Fijn om naar te luisteren, entertaining met goed fundament.

Vader

met twee pubers

Als ze maar gelukkig zijn!

Meer burnout onder studenten, curlingouders die hun kinderen teveel in de watten leggen, een steeds grotere groep kinderen waarvoor in meer of mindere mate geestelijke ondersteuning nodig is. Maar ook werkgevers die klagen omdat jongeren geen realistische verwachtingen hebben van eisen, taken en grenzen.

Wat hebben onze kinderen nodig om écht gelukkig te kunnen zijn? Om uit te groeien tot een fijne partner, collega en medewerker?

En hoe helpen we onze kinderen om hun eigenwaarde, zelfbeeld en zelfvertrouwen op een gezonde manier te ontwikkelen?

Op al deze vragen geeft Marina tijdens deze lezing een antwoord.

Herkenbaar, confronterend en een hart onder riem voor ouders bij het grootbrengen van kinderen van alle leeftijden. Per lezing wordt wel gekeken naar de doelgroep.

lollig, lichtvoetig & dan opeens boem!

Moeder

twee dochters, 9 en 11 jaar

Vrij(be)Wijs

Praten over seks, het blijft voor veel volwassenen een heikel onderwerp. Waar heb je het nu wel met je kinderen over, en waar praat je juist niet over? Moet alles maar bespreekbaar zijn of zijn taboe’s helemaal zo gek nog niet?

Tijdens deze lezing gaat Marina vooral in op het belang van kinderen en jongeren leren omgaan met intimiteit. Een thema dat veel verder reikt dan alleen ‘seksuele opvoeding’. Juist in een tijd waarin grenzen, grenzeloosheid en Me-Too terugkerende thema’s zijn biedt deze lezing een handvat voor ouders.

Deze lezing is voor ouders met kinderen in alle leeftijden en kan aangepast worden voor ouders/publiek met kinderen op de basisschool of het voortgezet onderwijs.

Een intieme avond die geen enkel moment genant of ongemakkelijk wordt.

Vader

twee dochters, 9 en 11 jaar

Pubereraal (on)gemotiveerd

Hoe motiveer je een puber om nét dat beetje inzet te leveren om het verschil te maken tussen ‘op het randje’ of ‘yes! gelukt!’

Pubers en motivatie… het is een soort van vloeken in de kerk. Mentoren, docenten en stagebegeleiders kunnen af en toe met hun handen in het haar zitten. Speciaal voor deze groep is de lezing ‘Puberaal (on)gemotiveerd’ ontwikkelt.

Achtergrond informatie over het ontwikkelende brein, hoe je wél aansluiting kunt vinden bij de belevingswereld van een puber of jong volwassene en vooral: hoe je leerlingen/stagiaires écht een stapje verder kunt helpen in hun (professionele) ontwikkeling.

Deze lezing is gericht op docenten, leerkrachten en stagebegeleiders uit het onderwijs en bedrijfsleven.

Eén van de betere lezingen over pubers & opvoeding.

directeur huiswerkinstituut

Geinteresseerd in een succesvolle ouderavond?

 
Vraag nu het gratis e-boek aan voor het organiseren van jullie ouderavond!

Tips voor het organiseren van een succesvolle ouderavond; gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring en onderzoek! Vraag het e-book aan en maak een eerste stap naar een goed bezochte ouderavond.

Inclusief handige tips en afvinklijstjes.

We sturen je het e-book per e-mail toe.

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ