In de praktijk, online of aan de keukentafel

Een goed gesprek in alle rust kan heel veel vragen beantwoorden

Kom vooral langs!

Wil je een persoonlijker antwoord dan alleen een algemeen antwoord tijdens een lezing, de pauze in het theater of een Online Masterclass/ webinar? Dat kan! We maken graag een afspraak met je om rustig over jouw relatie- of opvoedvraag door te praten.

Dat kan in de praktijk in Den Helder zijn, bij ons aan de keukentafel, in ons Tiny House, of online.

Je maakt zelf je afspraak zodat deze altijd op een moment plaatsvindt dat het jou en (één van) ons goed schikt en we in alle rust kunnen praten. Dat kan overdag zijn maar ook ’s avonds of in het weekend.

Ons uitgangspunt is dat je niet vaker dan drie keer een gesprek hebt. Laten we dat maar als eerste vaststellen. Meestal is een enkel gesprek voldoende om weer met frisse moed verder te gaan.

Voor deze gesprekken worden wél kosten in rekening gebracht; ook bij ons moet – helaas – de schoorsteen roken; het is ons werk om met mensen gesprekken te hebben. Ook de slager geeft zijn biefstukjes niet zo maar weg en de groenteboer rekent zijn stronkjes bloemkool graag met ons af.

Je e-ticket blijft geldig totdat je deze ‘inwisselt’; in principe kan er niet worden geretourneerd.

Ik had het gevoel dat ik mislukt zou zijn als ik jou zou bellen met mijn opvoedvraag. Want het zijn van die kleine dingen. Maar wat was het leuk én leerzaam! Ik ben blij dat ik deze investering gedaan heb!

Dineke

moeder van twee pubers

Een persoonlijk gesprek is toch echt iets anders dan de Online Masterclasses of e-cursussen: ik heb echt het gevoel dat er naar mij persoonlijk geluisterd is. En ik heb zo ontzettend veel plezier van de replay; ik heb het gesprek wel vier keer bekeken!

Meike

moeder & stiefmoeder van 3 pubers

Samen met mijn partner heb ik een afspraak gemaakt.

Marina is in een Online Gesprek dus net zo als tijdens haar lezingen: ze maakt er een ontspannen gesprek van waar je écht iets aan hebt.

Maarten

vader van vier

Passen we bij elkaar?

Voor je een afspraak maakt, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb wat vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

De problemen met onze puber(s) zijn nog niet heel erg groot

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je twijfelt of het wel zo goed gaat. Toch? 

Jouw inituitie vertelt je vast heel duidelijk of het verstandig is om nu (al) hulp te zoeken. Het voordeel van er 'vroeg bij zijn' is dat de schade beperkt kan blijven. 

Op mijn beurt beloof ik je dat ik mijn best doe om jouw vragen niet groter te maken dan ze zijn. Vaak is één gesprek al meer dan genoeg!

Persoonlijk advies tijdens een uitzending

Heb je meegedaan met een Live Uitzending zoals bijvoorbeeld een webinar, Online Masterclass of Facebook Live uitzending? Dan kan het zijn dat je op dit moment meer vragen hebt dan antwoorden. Tijdens deze live uitzendingen geven we geen persoonlijke antwoorden op vragen. Vanwege jouw privacy en die van jouw puber(s).

Tijdens de betaalde Online Masterclasses en webinars geven we over het algemeen nét iets meer persoonlijke antwoorden. Omdat je tijdens deze Masterclasses meer privacy hebt; je vragen kun je hier anoniem stellen. Maar ook tijdens deze uitzendingen geldt dat uitgebreid ingaan op persoonlijke vragen niet mogelijk is; we willen en moeten ook rekening houden met de hele groep.

Tijdens al onze uitzendingen wordt meestal een kortingscode gegeven. Het bedrag van je deelname aan een betaalde Masterclass wordt dan in mindering gebracht op de gesprekskosten.

Voor deelnemers aan de Online Cursussen geldt ook: je kunt - met korting - een gesprek boeken.

Moeten we als ouders het gesprek samen doen?

Het is natuurlijk wel handig, als je ouders samen betrokken bent bij de opvoedvragen die er spelen. dus: ja, liever wel.

Er kunnen natuurlijk heel veel reden zijn waarom het niet mogelijk is om samen een afspraak te maken. Dan zijn de opnames; je kunt later samen terug kijken.

Een Online gesprek voeren is ook handig als je beide op een andere plek bent vanwege bijvoorbeeld werk of als je het lastig vindt om samen in een kamer te zijn, bijvoorbeeld na een scheiding.

Opnames worden alleen gedaan na uitdrukkelijke toestemming. Je krijgt 14 dagen de tijd om de opname te downloaden. Daarna worden deze aan onze kant vernietigd en zijn niet meer beschikbaar.

Moet onze zoon/dochter bij het gesprek zijn?

De meeste pubers willen helemaal niet bij dergelijke gesprekken betrokken worden. In eerste instantie spreken we eerst samen af. Mocht het handig zijn om wel gesprekken met jullie puber aan te gaan, dan melden we dat.

Als begeleiding voor jullie puber handig is, dan kijken we samen hoe dit voor jullie dochter of zoon het meest handig aangepakt kan worden. Binnen onze praktijk is genoeg ervaring om intern door te verwijzen. Gesprekken met jongeren kunnen ook online gevoerd worden na toestemming van ouders.

Kunnen jullie alle problemen aan?

Je bedoelt vast of we genoeg ervaring hebben met kleine en ook met grote problemen.

Marina heeft een praktijk voor opvoedondersteuning; daar hoort stevige psychische problematiek niet thuis. Mochten we samen tot de conclusie komen dat een doorverwijzing op haar plaats is, dan beloof ik je dat ik je niet aan het lijntje houd.

Voor de praktijk van Gideon ligt dit net even anders: hij heeft (veel) ervaring met verschillende soorten problematieken (dat leggen we erg politiek correct uit, op deze manier 😉 ) 

Dit is één van de redenen waarom we graag samenwerken. 

Hoe zit het met mijn privacy?

Ook wij moeten voldoen aan de AVG. Daar zijn al onze systemen op ingericht. Online gesprekken die opgenomen zijn, die vernietigen we bijvoorbeeld na 14 dagen en zijn dan ook echt niet meer beschikbaar. Dit is door ons geautomatiseerd. Je kunt ons gesprek binnen die 14 dagen downloaden na het ontvangen van een unieke link. Vanaf dat moment ligt de verantwoordelijkheid van de opname natuurlijk bij jou.

Tijdens gesprekken laten we je je eigen aantekeningen maken; we houden dus geen dossier van je bij. 

Persoonlijke gegevens die je bijvoorbeeld via de website achterlaat verwijderen we op verzoek. We checken eens in de drie maanden of we hier wel goed mee omgaan en verwijderen dan de adressen die eerder aan onze aandacht zijn ontsnapt. 

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan (ex-)partners en ouders.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij spanningen in jullie relatie na de geboorte van een kind, ziekte.

Gesprekken over relaties, ouderschapsplannen en samengestelde gezinnen vinden aan onze keukentafel plaats, waar én Marina én Gideon ook altijd samen aanwezig zijn.

Eén-op-één gesprekken met Marina of Gideon zijn online.

Gesprekken kunnen ook buiten kantoortijden plaatsvinden.

Neem contact op

Contact Met Marina

06 250 052 23

Contact Met gideon

06 54 726 746

Adres keukentafel

Markpad 3 | Den Helder

Praktijk

Markpad 3a | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Je wilt contact...
Een mailtje sturen is de snelste manier om contact te krijgen!
Inschrijven
Uitschrijven
marina van der wal vragen challenge

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ