7 redenen om samen te bouwen aan je nieuwe gezin

Jullie zijn verliefd. Nu de kinderen nog!

relatietherapie in den helder aan de keukentafel van gideon de haan en marina van der wal

redenen om samen te bouwen aan je samengestelde gezin

Dromen over een nieuw gezin

Samen gaan we gesprekken aan over jullie dromen voor het gezin dat jullie willen vormen, de rol van jullie kinderen, de invloed van de verschillende bloedgroepen.

Want: jullie kunnen als volwassenen vooral de positieve dingen van deze nieuwe verbintenis zien, voor veel kinderen zijn deze nieuwe ontwikkelingen vaak vooral een afscheid. Bijvoorbeeld een afscheid van de ‘andere’ ouder die nu defintief geen plek meer heeft in het gezin.

Alleen bij problemen?

Veel van de stellen die bij ons aan de keukentafel aanschuiven, hebben gelukkig nog geen problemen. Ze zien wel in dat het samenvoegen van twee gezinnen, ieder met hun eigen verhaal en geschiedenis, aandacht vraagt.

Een deel van de mensen aan tafel hebben wél problemen. Soms zo groot dat ze overwegen om uit elkaar te gaan. Ruim twee derde van de samengestelde gezinnen valt binnen vijf jaar uit elkaar. Gideon zegt altijd: dat hoeft niet te gebeuren als je je aan een aantal ‘gouden regels’ houdt. 

Met een boek kom je er toch ook wel?

Als je een boek wilt lezen bij de start van jullie samengestelde gezin, dan kunnen we je het boek ‘stiefsucces’ van Gideon van harte aanbevelen.

Soms is het lezen van een boek ook genoeg om daarna zelf aan de slag te gaan.

De keukentafel-gesprekken bieden je de mogelijkheid om gebruik te maken van de dynamiek die ontstaat tijdens gesprekken. Een veilige plek voor jullie beiden om je uit te spreken.

Als je samen anders denkt over opvoeden

Hoe pak je dat aan, samen opvoeden als je heel anders over het opvoeden van de kinderen denkt dan je partner?

Of, als er problemen met één van de kinderen zijn en je anders over de aanpak hiervan denkt.

Wat als je zelf nog 'last' hebt van dat samengestelde gezin uit je jeugd

We zien dat steeds meer volwassenen met verdriet terugkijken op hun jeugd in een samengesteld gezin. En dat de ervaringen die ze opgedaan hebben ook invloed hebben op hun volwassen leven en de keuzes die ze maken. 

Samen krijgen we jouw vragen helder.

We hebben problemen met de ex-partner(s)

Terwijl jij al weer verder bent gegaan met je leven, kan het vormen van jouw nieuwe, samengestelde gezin, een grote klap voor je ex-parter zijn. Misschien was er toch stiekem het idee dat ‘het ooit nog goed zou komen’? Die hoop is nu definitief vervlogen. 

Het kan ook zijn dat er jaloezie speelt en je ex-partner hier niet goed mee weet om te gaan. 

Het kan ook zo maar zijn dat jullie in de nieuwe relatie die er na de scheiding is ontstaan een ‘onhandige’ manier van overleggen en communiceren hebben opgebouwd. 

Dat kan allemaal. Wat er écht aan de hand is en hoe je een frisse, nieuwe start maakt, dan bespreken we graag met jullie aan onze keukentafel. 

De kinderen spelen ons tegen elkaar uit

Jullie zijn elkaar tegengekomen, verliefd geworden en hebben besloten om samen verder te gaan. Voor kinderen kan dit heel anders liggen; misschien vinden ze jouw nieuwe partner heel erg leuk maar worden ze ook geconfronteerd met bijvoorbeeld een verhuizing, ‘nieuwe’ broertjes en zusjes die ze zelf niet hadden uitgekozen als vriendje, nieuwe regels, een andere manier van opvoeden… 

Negatief gedrag van kinderen is vaak een onhandige manier van vertellen dat het ‘niet lekker loopt’. We zoeken graag met jullie uit wat je zelf kunt ondernemen.

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan (ex-)partners en ouders.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij spanningen in jullie relatie na de geboorte van een kind, ziekte.

Gesprekken over relaties, ouderschapsplannen en samengestelde gezinnen vinden aan onze keukentafel plaats, waar én Marina én Gideon ook altijd samen aanwezig zijn.

Eén-op-één gesprekken met Marina of Gideon zijn online.

Gesprekken kunnen ook buiten kantoortijden plaatsvinden.

7 redenen om samen te bouwen aan je samengestelde gezin

Hoe we werken

Altijd samen

We werken altijd samen; jullie zitten dus bij ieder gesprek met ons beiden aan tafel. 

Per gesprek

Wij werken per gesprek; de meeste gesprekken duren tussen de 90 en 120 minuten.

Letterlijk aan de keukentafel

Gesprekken vinden plaats aan onze keukentafel. Het levert meer ontspannen gesprekken op.

Met de koffiekan op tafel

Geen papieren bekertjes maar gewoon een mok thee en kop koffie. Zoals je je koffie en thee thuis ook drinkt.

Opdrachten

We werken met opdrachten die je thuis, samen of individueel, uitvoert. Wees gerust: ze zijn leuk!

Online

Alle informatie over de gesprekken vind je ook online, in een beveiligde omgeving voor jullie samen.

Virtuele keukentafel

Onze keukentafel is altijd 'in de buurt'; woon je verder weg, dan is een online afspraak altijd mogelijk.

Betaalbaar

Voor alles wat extra lijkt (samen aan tafel, ruim de tijd) betaal je niets extra. 

{

"Dit weekend heeft ons leven veranderd en onze relatie verbeterd"

Als je de diagnose borstkanker krijgt verandert je hele leven in één klap. Mijn leven maar ook het leven van mijn man en kinderen.Onze relatie kwam onder druk te staan; ik voelde me niet gehoord en mijn man herkende mij niet meer. Ook de kinderen hadden hier last van.

We zijn een weekend gaan kamperen in de tuin van Marina en Gideon. De rust van samen een weekendje weg en de gesprekken hebben ons heel erg geholpen. Dat Marina en Gideon uit ervaring weten wat borstkanker met je leven, je relatie en gezin doet was voor ons extra behulpzaam.

Deirdre, (ex) borstkankerpatiente

"Nog nooit hebben we samen zulke goede gesprekken gevoerd"

Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. Voor ons ouderschap hebben we nu een plan en dat voelt erg goed.

Door alle gesprekken over onze ideën over het opvoeden van de kinderen hebben we elkaar beter leren kennen. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.

Angelique, gescheiden moeder

"De gesprekken zijn hier écht anders, beter"

Vreselijk leek het ons, om als ouders bij een therapeut ‘op het matje’ te moeten komen. Marina en Gideon werken heel anders dan we van te voren bedacht hadden.

Praten aan een keukentafel geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren. We hebben samen het ‘nuttige met het aangename gecombineerd’; een afspraak op vrijdagmiddag en meteen een weekendje langs het strand.

Henri, vader van twee pubers

"Ik had veel vragen over mijn opvoeding"

Natuurlijk ben ik volwassen en heb ik mijn eigen gezin. Maar er was te veel oud zeer om niet aan te pakken.

Gideon is op een avond aangeschoven aan de maaltijd waar ook mijn ouders voor waren uitgenodigd. Wat ik in gesprekken met mijn ouders nooit heb kunnen verwoorden, heb ik deze avond wél kunnen zeggen. Het begrip voor vooral mijn vader is gegroeid.

Het is één van de meest bijzondere avonden geworden voor ons allemaal. En daarmee ook heel dierbaar.

Henrieke, 43 jaar

Maak zelf je afspraak

Je kunt snel zelf je eigen afspraak maken in onze agenda. Dat geldt voor alle afspraken: online en bij ons aan de keukentafel.

30 vragen voor een beter contact met je puber

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ