7 redenen om samen te bouwen aan je nieuwe gezin
Jullie zijn verliefd. Nu de kinderen nog!
redenen om samen te bouwen aan je samengestelde gezin
Dromen over een nieuw gezin
Samen gaan we gesprekken aan over jullie dromen voor het gezin dat jullie willen vormen, de rol van jullie kinderen, de invloed van de verschillende bloedgroepen.
Want: jullie kunnen als volwassenen vooral de positieve dingen van deze nieuwe verbintenis zien, voor veel kinderen zijn deze nieuwe ontwikkelingen vaak vooral een afscheid. Bijvoorbeeld een afscheid van de ‘andere’ ouder die nu defintief geen plek meer heeft in het gezin.
Alleen bij problemen?
Veel van de stellen die bij ons aan de keukentafel aanschuiven, hebben gelukkig nog geen problemen. Ze zien wel in dat het samenvoegen van twee gezinnen, ieder met hun eigen verhaal en geschiedenis, aandacht vraagt.
Een deel van de mensen aan tafel hebben wél problemen. Soms zo groot dat ze overwegen om uit elkaar te gaan. Ruim twee derde van de samengestelde gezinnen valt binnen vijf jaar uit elkaar. Gideon zegt altijd: dat hoeft niet te gebeuren als je je aan een aantal ‘gouden regels’ houdt.
Met een boek kom je er toch ook wel?
Als je een boek wilt lezen bij de start van jullie samengestelde gezin, dan kunnen we je het boek ‘stiefsucces’ van Gideon van harte aanbevelen.
Soms is het lezen van een boek ook genoeg om daarna zelf aan de slag te gaan.
De keukentafel-gesprekken bieden je de mogelijkheid om gebruik te maken van de dynamiek die ontstaat tijdens gesprekken. Een veilige plek voor jullie beiden om je uit te spreken.
Als je samen anders denkt over opvoeden
Hoe pak je dat aan, samen opvoeden als je heel anders over het opvoeden van de kinderen denkt dan je partner?
Of, als er problemen met één van de kinderen zijn en je anders over de aanpak hiervan denkt.
Wat als je zelf nog 'last' hebt van dat samengestelde gezin uit je jeugd
We zien dat steeds meer volwassenen met verdriet terugkijken op hun jeugd in een samengesteld gezin. En dat de ervaringen die ze opgedaan hebben ook invloed hebben op hun volwassen leven en de keuzes die ze maken.
Samen krijgen we jouw vragen helder.
We hebben problemen met de ex-partner(s)
Terwijl jij al weer verder bent gegaan met je leven, kan het vormen van jouw nieuwe, samengestelde gezin, een grote klap voor je ex-parter zijn. Misschien was er toch stiekem het idee dat ‘het ooit nog goed zou komen’? Die hoop is nu definitief vervlogen.
Het kan ook zijn dat er jaloezie speelt en je ex-partner hier niet goed mee weet om te gaan.
Het kan ook zo maar zijn dat jullie in de nieuwe relatie die er na de scheiding is ontstaan een ‘onhandige’ manier van overleggen en communiceren hebben opgebouwd.
Dat kan allemaal. Wat er écht aan de hand is en hoe je een frisse, nieuwe start maakt, dan bespreken we graag met jullie aan onze keukentafel.
De kinderen spelen ons tegen elkaar uit
Jullie zijn elkaar tegengekomen, verliefd geworden en hebben besloten om samen verder te gaan. Voor kinderen kan dit heel anders liggen; misschien vinden ze jouw nieuwe partner heel erg leuk maar worden ze ook geconfronteerd met bijvoorbeeld een verhuizing, ‘nieuwe’ broertjes en zusjes die ze zelf niet hadden uitgekozen als vriendje, nieuwe regels, een andere manier van opvoeden…
Negatief gedrag van kinderen is vaak een onhandige manier van vertellen dat het ‘niet lekker loopt’. We zoeken graag met jullie uit wat je zelf kunt ondernemen.
Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan (ex-)partners en ouders.
We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.
Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij spanningen in jullie relatie na de geboorte van een kind, ziekte.
Gesprekken over relaties, ouderschapsplannen en samengestelde gezinnen vinden aan onze keukentafel plaats, waar én Marina én Gideon ook altijd samen aanwezig zijn.
Eén-op-één gesprekken met Marina of Gideon zijn online.
Gesprekken kunnen ook buiten kantoortijden plaatsvinden.
Hoe we werken
Altijd samen
We werken altijd samen; jullie zitten dus bij ieder gesprek met ons beiden aan tafel.
Per gesprek
Wij werken per gesprek; de meeste gesprekken duren tussen de 90 en 120 minuten.
Letterlijk aan de keukentafel
Gesprekken vinden plaats aan onze keukentafel. Het levert meer ontspannen gesprekken op.
Met de koffiekan op tafel
Geen papieren bekertjes maar gewoon een mok thee en kop koffie. Zoals je je koffie en thee thuis ook drinkt.
Opdrachten
We werken met opdrachten die je thuis, samen of individueel, uitvoert. Wees gerust: ze zijn leuk!
Online
Alle informatie over de gesprekken vind je ook online, in een beveiligde omgeving voor jullie samen.
Virtuele keukentafel
Onze keukentafel is altijd 'in de buurt'; woon je verder weg, dan is een online afspraak altijd mogelijk.
Betaalbaar
Voor alles wat extra lijkt (samen aan tafel, ruim de tijd) betaal je niets extra.
Maak zelf je afspraak
Je kunt snel zelf je eigen afspraak maken in onze agenda. Dat geldt voor alle afspraken: online en bij ons aan de keukentafel.
Persoonlijke gesprekken
Lezingen & trainingen
Chronisch Puberaal (zorg)
Online Cursussen
Smart Met je Phone