8 goede redenen om samen in relatietherapie te gaan
Omdat je de beste partner wilt zijn
redenen om aan te schuiven aan onze keukentafel
Anders denken over opvoeden
Hoe pak je dat aan, samen opvoeden als je heel anders over het opvoeden van de kinderen denkt dan je partner?
Of, als er problemen met één van de kinderen zijn en je anders over de aanpak hiervan denkt.
Een gezin hebben vinden we lastiger dan gedacht
Jullie hebben er zo naar uitgekeken: een eigen gezin! Zondagochtend samen aan de ontbijttafel met broodjes en verse jus, een zoon of dochter spelend met het prachtige speelgoed dat je samen bijelkaar gespaard hebt.
En dan zitten jullie daar: je haar in de war, donkere kringen onder jullie ogen en de verwijten vliegen heen en weer.
Als ouders vinden jullie elkaar misschien nog wel OK, maar als partners…
Als de toekomst er opeens anders uitziet
Samen heb je plannen gemaakt over jullie gezamenlijke toekomst en opeens ziet die er anders uit. Bijvoorbeeld door een miskraam, (chronische) ziekte, ongewenste kinderloosheid of het verlies van een kind.
In voor- en tegenspoed
Je hebt het misschien ooit tegen elkaar gezegd ‘in voor- en tegenspoed’. Als de tegenspoed je daadwerkelijk treft kan de praktijk zo maar heel lastig zijn. In de praktijk spreken we veel stellen waar kanker, hartklachten, vermoeidheid of burnout een rol spelen.
Als 'het vuur er niet meer is'
‘We houden nog steeds van elkaar maar het lijkt alsof de vonk tussen ons verdwenen is’. Een goed moment om in gesprek te gaan over jullie relatie, verwachtingen die je van elkaar hebt en hoe je de toekomst met of zonder elkaar ziet.
Verliefdheid of vreemd gaan
Verliefd op een ander, betekent dit automatisch dat jullie relatie slecht is?
Is het mogelijk om weer vertrouwen te geven als er ‘een ander’ in het spel is geweest. En hoe werkt ‘vergeven’ als iemand je vertrouwen beschaamd heeft een je verdriet heeft gedaan.
Zonder ruzie uit elkaar
Scheiden doe je niet zo maar. En we komen eigenlijk nooit stellen tegen die ‘makkelijk’ scheiden. Om goed uit elkaar te gaan heb je moed nodig.
Je hebt moed nodig om verder te kijken dan je verdriet, teleurstelling en boosheid, als die er is. Je hebt moed nodig om afscheid te nemen van het zijn van ‘liefdes partners’ en elkaar opnieuw te leren kennen als ‘partners in ouderschap’.
Bij ons aan de keukentafel kan dat.
Win-win
In alle rust praten over je relatie, het opvoeden van de kinderen, de zorgen, het verdriet of tegenslag die jullie samen meemaken?
Daarvoor hebben we de ‘relatiebootcamp’ ontwikkeld. Een weekendje er samen op uit én goede gesprekken. Een win-win! Je logeert in je eigen caravan of camper in onze tuin of regelt zelf logies in de omgeving. Er is keus genoeg!
Marina en Gideon bieden hulp, ondersteuning en advies aan (ex-)partners en ouders. De manier waarop we werken durven we uniek te noemen; er zijn weinig praktijken waar je altijd met twee personen aan tafel zit die, naast collega’s ook partner van elkaar zijn. Bij ons maak je gebruik van de ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ energie. Of, zoals we dat zelf zeggen ‘je zit aan tafel met twee mensen die verschillende temperamenten en karakters hebben’. Omdat we ook de tijd nemen voor gesprekken, ga uit van anderhalf tot twee uur per gesprek, zijn de sessies ontspannen en is er écht ruimte voor jullie persoonlijke verhaal.
We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.
Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij spanningen in jullie relatie na de geboorte van een kind, ziekte. We werken met het IBCT gedachtegoed; een methodiek die genoeg ruimte biedt om jou of jullie maatwerk te geven.
Gesprekken over relaties, ouderschapsplannen en samengestelde gezinnen vinden aan onze keukentafel plaats, waar én Marina én Gideon ook altijd samen aanwezig zijn.
Alle vormen van gesprek bieden we, naast aan onze keukentafel, ook online aan.
Gesprekken kunnen ook buiten kantoortijden plaatsvinden.
Hoe we werken
Altijd samen
We werken altijd samen; jullie zitten dus bij ieder gesprek met ons beiden aan tafel.
Per gesprek
Wij werken per gesprek; de meeste gesprekken duren tussen de 90 en 120 minuten.
Letterlijk aan de keukentafel
Gesprekken vinden plaats aan onze keukentafel. Het levert meer ontspannen gesprekken op.
Met de koffiekan op tafel
Geen papieren bekertjes maar gewoon een mok thee en kop koffie. Zoals je je koffie en thee thuis ook drinkt.
Opdrachten
We werken met opdrachten die je thuis, samen of individueel, uitvoert. Wees gerust: ze zijn leuk!
Online
Alle informatie over de gesprekken vind je ook online, in een beveiligde omgeving voor jullie samen.
Virtuele keukentafel
Onze keukentafel is altijd 'in de buurt'; woon je verder weg, dan is een online afspraak altijd mogelijk.
Betaalbaar
Voor alles wat extra lijkt (samen aan tafel, ruim de tijd) betaal je niets extra.
Maak zelf je afspraak
Je kunt snel zelf je eigen afspraak maken in onze agenda. Dat geldt voor alle afspraken: online en bij ons aan de keukentafel.