Coaching

Veel keuzes en evenveel twijfels

Er zijn momenten in je leven dat je op een kruispunt staat. Omdat je keuzes moet maken, omdat je van jezelf verwacht dat je een keuze maakt. En niet altijd is dat zo makkelijk als je zou verwachten. 

Bijvoorbeeld omdat er ook andere mensen bij jouw keuzes zijn betrokken. Bijvoorbeeld bij het veranderen van een baan of een (andere) studiekeuze willen maken.

Misschien heeft het gedrag van mensen om je heen invloed op jouw geluk en ben je op zoek naar een manier om hier mee om te gaan. Of heel andere keuzes te maken.

 

Gesprekken

Gesprekken van ongeveer 90 minuten waar de jouw vragen centraal staan.

Online of live

Een eerste gesprek is bij voorkeur ‘live’, daarna kunnen we kijken of we online verder gaan of elkaar blijven ontmoeten in de praktijk.

Wat is er aan de hand?

Relaties hebben invloed op je functioneren. Het kan zijn dat deze invloed zo groot is dat het je belemmert in je functioneren. Als partner, als kind, als collega.

We gaan op zoek naar jouw invloed. Want: je kunt een ander niet veranderen maar jouw invloed op de omgeving kun je wél veranderen!

Ook voor de kinderen

Een scheiding maakt een grote indruk op kinderen. Vaak meer dan wij in de gaten hebben. Ook voor hen is plek in de praktijk. Vanuit gezinsverband maar ook individueel.

Studiekeuze voor jongeren

Als het nodig is, dan maken we gebruik van een studiekeuzetest. Die maak je thuis en samen bespreken we resultaten. 

Is een coachingsgesprek voor jou de handigste weg?

Voor je een afspraak maakt en je tijd bij mij in een stoel wilt gaan doorbrengen, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is, coachingsgesprekken. Ik heb wat vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

Kan ik alleen bij je terecht als ik nog op school zit?

Iedereen is welkom in onze coachingspraktijk. We hebben in de praktijk wel gemerkt dat de thema's 'relaties' en 'keuzes' een rode draad zijn, in de meeste gesprekken. 

Mijn ouders zijn niet gescheiden, kan ik dan ook terecht?

Ja, natuurlijk ben je dan welkom! Het zijn jouw vragen die centraal staan. Daar gaan we mee aan het werk.

Vertel je mijn ouders alles door?

Goeie vraag! Nee, dat mogen we niet; alles wat jij één van ons in vertrouwen vertelt, dat blijft bij ook tussen ons. We kunnen je wel adviseren om zelf dingen te gaan vertellen. En daar helpen we je dan mee.

Ik heb er eigenlijk niet zo'n in, met jou te komen praten
Praten helpt omdat je je emoties woorden kunt geven en daardoor je gedachten (beter) op een rijtje zetten. Zelfs als je daar in eerste instantie niet zo heel veel zin in hebt. Samen kun je er voor zorgen om de zaken helder te krijgen én je leven (weer) onder controle.

Soms 'moet' je komen praten. Bijvoorbeeld omdat je ouders aan het scheiden zijn. Samen maken we dan een plan voor wat voor jou belangrijk is. Daar moet ook echt rekening mee gehouden worden.

Moet ik huiswerk maken?

Van ons ga je geen schriftje krijgen waar je je opdrachten in gaat maken. Wat we wel doen, is je op pad sturen met praktische opdrachten. Maar wat ons betreft noemen we dat liever dat je tips krijgt en dat jij gaat checken of die echt werken!

Is coaching ook voor stellen mogelijk?

Ja, dat is ook mogelijk. Maar, om het overzicht wat te houden verwijzen we je dan toch graag naar de pagina over relaties.

Ouderschap met een plan

Samengesteld gezin

Binnen de Academie voor Gezin en Relatie bieden we hulp, ondersteuning en advies aan alle gezinsleden met hun eigen rol: kinderen, ouders, partners.

Deze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij ziekte.

We bieden ook ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is. Ook jongeren kunnen bij ons terecht voor één-op-één coaching. Vaak is dan de scheiding van ouders, het vinden van een eigen identiteit of studiekeuze het thema.

Je kunt bij ons in gesprek in één-op-één gesprekken of kiezen voor een gesprek met Marina en Gideon samen. Dat kan online, buiten kantoortijden en bij ons in de praktijk. Als je een afspraak maakt voor de praktijk verwelkom we je ook graag aan onze keukentafel in ons Tiny House. Wel zo ontspannen!

Coaching- en mediationgesprekken vinden in de praktijk plaats.

De scheiding van onze ouders vond ik wel heftig. Veel ruzie; mijn vader en moeder met elkaar, mijn ouders en ik en mijn zusje en ik met onze ouders en ook met elkaar.

Ik trok dat niet meer zo goed. Ook mijn cijfers werden slechter. Ik ben met Gideon gaan praten omdat mijn ouders daar ook zijn terecht gekomen. Ik voel me rustiger en we hebben eigenlijk geen ruzie meer.

Esmee

17 jaar

Gesprekken met mijn ouders worden nu niet meer meteen ruzie.
Ik zag het niet zo zitten. Ik was een beetje depri.

Felix

16 jaar

Toen mamma en pappa gingen scheiden moest er ook met ons gepraat worden van de rechter. Dat is altijd zo.

Ik en mijn broertje en zusje hebben met Gideon gepraat. Gewoon, bij ons thuis aan tafel. Hij kan heel goed luisteren.

Fleur

13 jaar

Stress. Daar had ik last van. Dat was de diagnose van de bedrijfsarts. Via de POH-er van de huisarts ben ik bij Gideon terecht gekomen. 

De stress was niet alleen vanwege een reorganisatie op mijn werk maar ook door  de zorgen die we gehad hebben toen mijn man behandeld werd voor prostaatkanker. 

We hebben ook als stel nog een paar gesprekken gehad met Gideon en Marina. Warm en verhelderend.

Therese

37 jaar

Neem contact op

Contact Met Marina

06 250 052 23

Contact Met gideon

06 54 726 746

Adres

Markpad 3 | Den Helder

Praktijk

Reigerstraat 45 | Den Helder

secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl

Maak een afspraak

marina van der wal vragen challenge

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ