We verwarren zelfvertrouwen heel erg vaak met zelfverzekerdheid.
DATUM: 24 FEBRUARI 2021
Early Bird code: 66918391 (geldig t/m 20 februari)
In deze Online Masterclass gaan we je uitleggen waarom je het ontwikkelen van zelfvertrouwen kunt vergelijken met het trainen van je spieren. Met de informatie die je tijdens deze Masterclass krijgt kun je op jouw beurt je puber ondersteunen.
Zelfvertrouwen, als het pubers ergens aan kan ontbreken, dan is dat wel. Ze schutteren met dat lijf, ze zijn de ene dag heel sociaal en gezellig en de volgende dag kunnen ze langs je heen kijken alsof je niet bestaat. Uren voor de spiegel en dodelijk onzeker als ze ‘s ochtends met die nieuwe broek, die gisteren nog helemaal super leuk was, naar school gaan.
Pubers halen een groot deel van hun zelfverzekerdheid uit het leven dat ze leiden; het horen bij de vriendengroep, die broek, trui of t shirt waarmee ze laten weten wie ze willen zijn. Ik noem maar een paar voorbeelden. Dat is nu allemaal – bijna van de ene dag op de andere – voor ze weggevallen.
Ik hoef jou niet uit te leggen dat de onzekerheid die pubers nu voelen niet het meest fijne gedrag wakker maakt…
In de Masterclass ‘Zelfvertrouwen kun je leren’ vertellen we je meer hoe jij jouw puber kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen.
In deze Masterclass staan de volgende vragen centraal:
- Hoe ondersteun je jouw puber bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen?
- Wat is de reden waarom zoveel pubers doen alsof ze veel zelfvertrouwen hebben?
- Wat heeft jouw puber nodig om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen?
- Hoe help je jouw puber om stevig en sterk in het leven te staan?
‘Nou, maar mijn dochter… die laat het kaas niet van haar brood eten! Vanochtend nog een heleboel heibel hier in huis omdat ze dácht dat haar jongere zusje kleding had geleend’. Vaak vertalen we de grote mond, het verbaal scherp uit de hoek kunnen komen of de brutale antwoorden als ‘zelfvertrouwen van een puber’. Meestal is het precies andersom: door van zich af te bijten doet een puber een poging om zich zelfverzekerder te voelen.
We verwarren zelfvertrouwen heel erg vaak met zelfverzekerdheid.
Zelfverzekerdheid is gedrag waarmee je iemand het idee kunt geven dat je zelfvertrouwen hebt. Maar zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zijn totaal andere zaken. Je kunt je hartstikke zelfverzekerd gedragen terwijl je helemaal geen zelfvertrouwen hebt. Je doet gewoon alsof.
Pubers zie je dit vaak doen: ze doen zich stoerder voor dan ze zijn, ze geven een grote mond en als je daar dan op reageert breken ze in snikken uit. Wég zelfverzekerdheid!
Als ouders is dit nu juist wat we onze kinderen toewensen: een goed zelfbeeld én genoeg zelfvertrouwen om gelukkig door het leven te stappen. En als ouders met pubers in huis kun je, naast dit verlangen, ook nog eens enorm aan je eigen zelfvertrouwen als opvoeder twijfelen: doe ik wel goed?
<script src="https://embed.webinargeek.com/assets/embed-frame.js" data-webinar="ce6a7a8ccf5d5d0e13203d6ec1af787c5d1bf944ffa8d9e8b6" type="text/javascript"></script>