online altijd bereikbaar

Dat komt mooi uit want we hebben alles voor je op een rijtje gezet!

Online cursussen voor ouders

Onze ‘klaslokalen’ staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je open! Je kunt de online cursussen volgen als jij daar tijd vóór en zin ín hebt. Regelmatig is er een Q&A met Marina.

Een persoonijk gesprek 'aan huis'

Een gesprek op een moment dat jou het beste schikt, want je maakt je afspraak zelf in de online agenda. Ontdek ook dat een online gesprek persoonlijk is én rust geeft! Als je toestemming geeft nemen we het gesprek voor je op: in plaats van aantekeningen maken kun je het dan later nog eens terug kijken.

Live Uitzendingen

Van 31 augustus t/m 4 september is er iedere dag een Live Uitzending. Om 9.00 uur zit Marina klaar om je meer te vertellen over het opvoeden & opgroeien van pubers.

Online Masterclasses voor ouders

Ouders zijn dé professionals als het gaat om het opvoeden van hun puber(s)! Daarom ontwikkelen we speciaal voor jou Online Masterclasses. Leren vanachter je eigen beeldscherm: computer, laptop, tablet of je mobiel. En altijd de mogelijkheid om later nog eens terug te kijken!

Nooit geweten dat een Skypegesprek zo persoonlijk is.

Omdat we het gesprek later nog eens konden bekijken hebben we er veel meer aan gehad dan aan een ‘gewoon’ gesprek.

Lieneke

moeder, van een drietal

Ik heb tijdens het volgen van de Online cursus ‘Zelfvertrouwen kun je leren!’ niet alleen veel voor mijn dochter geleerd maar ook voor mijzelf.
Heidi

moeder , van een dochter

Vooral de les over leerstijlen is voor ons belangrijk geweest; we hebben onze zoon kunnen uitleggen welke manier van huiswerk maken het beste bij hem past.
Derk

vader van een zoon, havo 3

De Online Masterclasses voor ouders zijn enorm compleet. Wij zijn blij dat je iedere masterclass later nog eens kunt bekijken. Zo halen we er veel meer uit dan we in eerste instantie dachten.

moeder

F.A.Q.

De meest gestelde vragen

wat is het verschil tussen de online masterclass en Live Uitzendingen?

Allereerst is het grote verschil: tijd! Een Live Uitzending duurt slechts 30 minuten. Voor een Online Masterclass (webinar) trekken we 2 uur uit.
In de Masterclasses hebben we ook meer tijd om antwoord te geven op persoonlijke vragen én je deelname is anoniem. Alleen wij lezen (in de chat) jouw vragen en opmerkingen. We geven hier live – tijdens de masterclass antwoord op.

Kan ik de online cursussen allemaal tegelijk volgen?
Maar natuurlijk mag je alle online cursussen tegelijk volgen. Onze kinderen denken dat het wel wat veel is, al die informatie over opvoeden 😉

Als je de online cursussen tegelijkertijd aanschaft is het misschien wel handig om ze één voor één te volgen.

Maar: jij zit aan de knoppen! Hoe je dit aanpakt beslis je natuurlijk zelf!

Hoeveel tijd heb ik om een online cursus af te ronden?
Je hebt álle tijd! Een week, een maand, een jaar, twee jaar, drie jaar, vier…

Je kunt je online cursus ook altijd nog een keer volgen, als je daar behoefte aan hebt.
(dit geldt niet voor de OpvoedChallenge)

Hoe werkt een Skype gesprek nu precies?
Het is heel simpel: jij maakt zelf een afspraak in de online agenda.

Allereerst maak je de keuze met wie je een afspraak wilt maken: met Gideon als je vraag over jouw (toekomstige) samengestelde gezin gaat, met Marina als je specifieke puberopvoedvragen hebt.

En als je zelf je keuze wilt maken: we vinden het allemaal prima. Wat jij wilt!
Tijdens het plannen geef je aan hoe we je kunnen bereiken via Skype.

Het is ook mogelijk om in na kantoortijden of in het weekend een afspraak te maken. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden.

Na het plannen van de afspraak reken je af.
Dan is de afspraak definitief.

Als het moment van onze afspraak aanbreekt nemen we contact met jou op. Via Skype.
Mocht de verbinding nu niet meteen vlot verlopen dan is er geen man over boord; wij houden hier rekening mee met onze planning. Die tijd gaat dus ook niet van je gesprekstijd af.

De eerste vraag die we je stellen bij de start van het gesprek is: mag dit gesprek opgenomen worden.
We bieden je deze gelegenheid om op een later moment het gesprek nog een keer te beluisteren en te bekijken. Alleen of misschien met je partner. Je krijgt maximaal 14 dagen de tijd om het gesprek te downloaden. Daarna verwijderen wij de data definitief.

Kan ik ook een persoonlijk gesprek in de praktijk boeken?
Ja, een persoonlijk gesprek in de praktijk is ook mogelijk.

Onze praktijk is in Den Helder gevestigd. Je kunt een gesprek prachtig combineren met een duin- of strandwandeling of een bezoek aan de Helderse haven. Aanrader!

Medio oktober 2020 hopen we ook ons logeerhuisje klaar te hebben. Je kunt dan 2 of meer gesprekken boeken en dat aantal dagen kosteloos gebruik maken van deze logeergelegenheid.

De gesprekken vinden dan plaats aan ‘onze keukentafel’. Persoonlijker en gastvrijer kunnen we het niet maken!

Geven jullie ook lezingen?

Ja joh! Marina treedt al jaren bijna dagelijks op in het land. Per jaar bezoeken ruim 10 duizend ouders deze bijeenkomsten.

Op scholen geeft ze lezingen voor ouders. Vaak in opdracht van een ouderraad.

Voor gemeenten is de theatershow waar ze aantal jaren mee door het land is getoerd nog steeds beschikbaar.

is het mogelijk om als school of gemeente een webinar in te kopen?
Ja hoor, dat is mogelijk! En het gebeurt ook veel. Je kunt ons even mailen voor de informatie en het vastleggen van een datum.
Mailen doe je naar secretariaat@academievoorgezinenrelatie.nl
Misschien een brutale vraag: hoe zit het met jullie samen?

Wij vinden dat helemaal niet brutaal! En een geheim is het ook niet: we zijn in het dagelijks leven een setje en ook in het professionele leven trekken we veel met elkaar op.

Veel Online Masterclasses geven we samen. Marina ontwikkelt de Online cursussen binnen de academie en onze praktijken hebben we afzonderlijk.

Marina richt zich vooral op thema’s rondom het opvoeden van pubers en vragen hierover. Gideon richt zich voornamelijk op de relatie van ouders (in een samengesteld gezin).
Je snapt vast dat onze thema’s regelmatig samen vallen.

Daarom werken we ook vaak samen, zoals we bijvoorbeeld doen tijdens de VIP-dagen en de afspraken vanaf medio voorjaar 2021 in ons logeerhuisje. Dan heb je de gesprekken ook met ons samen. Letterlijk aan onze keukentafel.

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ