1 op 1 gesprekken

Als je moeite hebt met het gedrag van je puber, maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Want:

hoe langer je wacht met het ontrafelen van gewoonten,

hoe meer tijd het zal kosten.

Lezingen & Theater

Een avond waar nog lang over doorgepraat wordt, daar staan alle lezingen (en de theatershow) inmiddels om bekend.

Herkenning, tips en humor.

Trainingen & Workshops

Op verzoek een programma speciaal voor professionals.

Voor het onderwijs, welzijn maar ook in de advocatuur en het bedrijfsleven.

Online Cursussen & Masterclasses

Waar je ook bent, op ieder moment van de dag meer leren over het opvoeden en opgroeien van pubers.

Praktijk & Skype gesprekken

Voor persoonlijke gesprekken maak ik graag tijd vrij. Je hebt de keuze uit een bezoek aan de praktijk of lekker thuis vanachter je eigen beeldscherm.

Ik kan het opvoeden niet makkelijker voor je maken. Wel leuker!

Een goed gesprek in alle rust kan veel vragen beantwoorden

Wil je een persoonlijker antwoord dan alleen een algemeen antwoord tijdens een lezing, de pauze in het theater of een webinar? Dat kan! Ik maak graag een afspraak met je om rustig met elkaar over jouw opvoedvraag door te praten.

Dat kan in de praktijk in Den Helder zijn maar veel vaker gebeuren deze gesprekken via de telefoon of via beeldbellen. Op een moment dat jou (en mij) goed schikt en we in alle rust kunnen praten. Dat kan overdag zijn maar ook ‘s avonds of in het weekend.

Mijn uitgangspunt is dat je niet vaker dan drie keer een gesprek hebt. Laten we dat maar als eerste vaststellen. Meestal is een enkel gesprek voldoende om weer met frisse moed verder te gaan.

Voor deze gesprekken worden wél kosten in rekening gebracht; ook bij mij moet – helaas – de schoorsteen roken; het is mijn werk om met mensen gesprekken te hebben. Ook de slager geeft zijn biefstukjes niet zo maar weg en de groenteboer rekent zijn stronkjes bloemkool graag met me af. Je e-ticket blijft geldig totdat je deze ‘inwisselt’; in principe kan er niet worden geretourneerd.

Ik had het gevoel dat ik mislukt zou zijn als ik jou zou bellen met mijn opvoedvraag. Want het zijn van die kleine dingen. Maar wat was het leuk én leerzaam! Ik ben blij dat ik deze investering gedaan heb!

Dineke

moeder van twee pubers

Een persoonlijk gesprek is toch echt iets anders dan de Online Masterclasses of e-cursussen: ik heb echt het gevoel dat er naar mij persoonlijk geluisterd is. En ik heb zo ontzettend veel plezier van de replay; ik heb het gesprek wel vier keer bekeken!

Meike

moeder & stiefmoeder van 3 pubers

Samen met mijn partner heb ik een afspraak gemaakt. Marina is via Skype dus net zo als tijdens haar lezingen: ze maakt er een ontspannen gesprek van waar je écht iets aan hebt.

Maarten

vader van vier

Passen we bij elkaar?

Voor je een afspraak maakt, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb wat vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

De problemen met onze puber(s) zijn nog niet heel erg groot

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je twijfelt of het wel zo goed gaat. Toch? 

Jouw inituitie vertelt je vast heel duidelijk of het verstandig is om nu (al) hulp te zoeken. Het voordeel van er ‘vroeg bij zijn’ is dat de schade beperkt kan blijven. 

Op mijn beurt beloof ik je dat ik mijn best doe om jouw vragen niet groter te maken dan ze zijn. Vaak is één gesprek al meer dan genoeg!

Persoonlijk advies tijdens een uitzending

Heb je meegedaan met een Facebook Live Uitzending? Dan kan het zijn dat je op dit moment meer vragen hebt dan antwoorden. Ik geef geen persoonlijke antwoorden op vragen. Vanwege jouw privacy en die van jouw puber(s).

Tijdens de betaalde Online Masterclasses en webinars geef ik iets meer persoonlijke antwoorden. Omdat je tijdens deze Masterclasses meer privacy hebt; je vragen kun je hier anoniem stellen. Maar ook hier geldt dat uitgebreid ingaan op persoonlijke vragen niet mogelijk is; we willen ook rekening houden met de hele groep. 

Tijdens de uitzendingen wordt meestal een kortingscode gegeven. Het bedrag van je deelname aan de Masterclass wordt dan in mindering gebracht op de gesprekskosten.

Voor deelnemers aan de Online Cursussen geldt ook: je kunt – met korting – een gesprek boeken.

Moeten we als ouders het gesprek samen doen?

Het is natuurlijk wel handig, als je ouders samen betrokken bent bij de opvoedvragen die er spelen. dus: ja, liever wel. 

Er kunnen natuurlijk heel veel reden zijn waarom het niet mogelijk is om samen een afspraak te maken. Dan zijn de opnames via Skype handig; je kunt later samen terug kijken. 

Een gesprek via Skype voeren is ook handig als je beide op een andere plek bent vanwege bijvoorbeeld werk of als je het lastig vindt om samen in een kamer te zijn, bijvoorbeeld na een scheiding.

Moet onze zoon/dochter bij het gesprek zijn?

De meeste pubers willen helemaal niet bij dergelijke gesprekken betrokken worden. In eerste instantie spreken we eerst samen af. Mocht het handig zijn om wel gesprekken met jullie puber aan te gaan, dan meld ik dat. 

Als begeleiding voor jullie puber handig is, dan kijken we samen hoe dit bij jullie in de buurt het meest handig aangepakt kan worden.

Kun jij alle problemen aan?

Je bedoelt vast of ik genoeg ervaring heb met kleine maar ook met grote problemen.

Ik heb een praktijk voor opvoedondersteuning; daar hoort stevige psychische problematiek niet thuis. Mochten we samen tot de conclusie komen dat een doorverwijzing op haar plaats is, dan beloof ik je dat ik je niet aan het lijntje houd.

Hoe zit het met mijn privacy?

Ook ik moet voldoen aan de AVG. Daar zijn al onze systemen op ingericht. Skypegesprekken die opgenomen zijn, die verwijderen we bijvoorbeeld na 14 dagen en zijn dan niet meer beschikbaar. Niet voor ons maar ook niet meer voor jullie. Je kunt ons gesprek binnen die 14 dagen downloaden na het ontvangen van een unieke link. Vanaf dat moment ligt de verantwoordelijkheid van de opname natuurlijk bij jou. 

Zo werkt het

We maken een afspraak

Je kiest zelf waar je ons gesprek plaats wilt laten vinden: woon je in de buurt? Dan is de praktijk in Den Helder een fijne plek om af te spreken. Woon je verder weg, dan maken we gebruik van Skype.

j

In de praktijk of Skype

Die afspraak maak je in mijn digitale agenda. Jij bepaalt wanneer het voor jou een geschikt moment is en legt de datum en tijd vast.

Verslag

Van ons gesprek wordt geen verslag gemaakt. Als je toestemming geeft kan er van een Skypegesprek wel een opname gemaakt worden. 

Persoonlijk gesprek

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

Meer informatie

Na het vastleggen van je afspraak krijg je een betaallink. Je afspraak blijft geldig totdat je deze ‘inwisselt’; dus als je door omstandigheden afzegt, blijft je betaling geldig zoals in de afspraak wordt vastgelegd. Er wordt in principe geen betaling geretourneerd.

Skypegesprek

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

Meer informatie

Skypegesprekken worden, als jij daar toestemming voor geeft, opgenomen. De opname kun je binnen 14 dagen na ons gesprek downloaden. Wij vernietigen de opname altijd na 14 dagen. Deze is dan niet meer beschikbaar.

Na het vastleggen van je afspraak krijg je een betaallink. Je afspraak blijft geldig totdat je deze ‘inwisselt’; dus als je door omstandigheden afzegt, blijft je betaling geldig zoals in de afspraak wordt vastgelegd. Er wordt in principe geen betaling geretourneerd.

Gesprekken bij jou thuis

Deze worden bij jullie aan de eettafel gepland en duren ongeveer twee uur. We houden een maximum reistijd van 1 uur aan.

De prijs is inclusief 21% btw, excl. reiskosten

Relatiebootcamp

Vanaf medio voorjaar 2021 is het mogelijk om meerdere dagen bij ons te logeren, in ons Tiny logeerhuis.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie

We hebben deze dagen iedere dag een gesprek aan onze keukentafel (in ons eigen Tiny House), je kunt de rest van de dagen genieten van de omgeving (duin, bos en strand op loopafstand). We bieden je de mogelijkheid om zelf te koken of om uit eten te gaan.

In de koelkast vind je de basisingredienten voor het maken van een ontbijt.

Kom je met de trein, dan halen en brengen we je even af op station Den Helder Zuid. Aan het eind van de logeerpartij brengen we je daar ook keurig weer terug.

Heb je nog vragen?

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ