1 op 1 gesprekken

Als je moeite hebt met het gedrag van je puber, maak dan zo snel mogelijk een afspraak.

Want:

hoe langer je wacht met het ontrafelen van gewoonten,

hoe meer tijd het zal kosten.

Lezingen & Theater

Een avond waar nog lang over doorgepraat wordt, daar staan alle lezingen (en de theatershow) inmiddels om bekend.

Herkenning, tips en humor.

Trainingen & Workshops

Op verzoek een programma speciaal voor professionals.

Voor het onderwijs, welzijn maar ook in de advocatuur en het bedrijfsleven.

Online Cursussen & Masterclasses

Waar je ook bent, op ieder moment van de dag meer leren over het opvoeden en opgroeien van pubers.

Praktijk & Skype gesprekken

Voor persoonlijke gesprekken maak ik graag tijd vrij. Je hebt de keuze uit een bezoek aan de praktijk of lekker thuis vanachter je eigen beeldscherm.

Ik kan het opvoeden niet makkelijker voor je maken. Wel leuker!

Een goed gesprek in alle rust kan veel vragen beantwoorden

Wil je een persoonlijker antwoord dan alleen een algemeen antwoord tijdens een lezing, de pauze in het theater of een webinar? Dat kan! Ik maak graag een afspraak met je om rustig met elkaar over jouw opvoedvraag door te praten.

Dat kan in de praktijk in Den Helder zijn maar veel vaker gebeuren deze gesprekken via de telefoon of via beeldbellen. Op een moment dat jou (en mij) goed schikt en we in alle rust kunnen praten. Dat kan overdag zijn maar ook ’s avonds of in het weekend.

Mijn uitgangspunt is dat je niet vaker dan drie keer een gesprek hebt. Laten we dat maar als eerste vaststellen. Meestal is een enkel gesprek voldoende om weer met frisse moed verder te gaan.

Voor deze gesprekken worden wél kosten in rekening gebracht; ook bij mij moet – helaas – de schoorsteen roken; het is mijn werk om met mensen gesprekken te hebben. Ook de slager geeft zijn biefstukjes niet zo maar weg en de groenteboer rekent zijn stronkjes bloemkool graag met me af. Je e-ticket blijft geldig totdat je deze ‘inwisselt’; in principe kan er niet worden geretourneerd.

Ik had het gevoel dat ik mislukt zou zijn als ik jou zou bellen met mijn opvoedvraag. Want het zijn van die kleine dingen. Maar wat was het leuk én leerzaam! Ik ben blij dat ik deze investering gedaan heb!

Dineke

moeder van twee pubers

Een persoonlijk gesprek is toch echt iets anders dan de Online Masterclasses of e-cursussen: ik heb echt het gevoel dat er naar mij persoonlijk geluisterd is. En ik heb zo ontzettend veel plezier van de replay; ik heb het gesprek wel vier keer bekeken!

Meike

moeder & stiefmoeder van 3 pubers

Samen met mijn partner heb ik een afspraak gemaakt. Marina is via Skype dus net zo als tijdens haar lezingen: ze maakt er een ontspannen gesprek van waar je écht iets aan hebt.

Maarten

vader van vier

Passen we bij elkaar?

Voor je een afspraak maakt, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb wat vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

De problemen met onze puber(s) zijn nog niet heel erg groot

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je twijfelt of het wel zo goed gaat. Toch? 

Jouw inituitie vertelt je vast heel duidelijk of het verstandig is om nu (al) hulp te zoeken. Het voordeel van er ‘vroeg bij zijn’ is dat de schade beperkt kan blijven. 

Op mijn beurt beloof ik je dat ik mijn best doe om jouw vragen niet groter te maken dan ze zijn. Vaak is één gesprek al meer dan genoeg!

Persoonlijk advies tijdens een uitzending

Heb je meegedaan met een Live Uitzending zoals bijvoorbeeld een webinar, Online Masterclass of Facebook Live uitzending? Dan kan het zijn dat je op dit moment meer vragen hebt dan antwoorden. Tijdens deze live uitzendingen geven we geen persoonlijke antwoorden op vragen. Vanwege jouw privacy en die van jouw puber(s).

Tijdens de betaalde Online Masterclasses en webinars geven we over het algemeen nét iets meer persoonlijke antwoorden. Omdat je tijdens deze Masterclasses meer privacy hebt; je vragen kun je hier anoniem stellen. Maar ook tijdens deze uitzendingen geldt dat uitgebreid ingaan op persoonlijke vragen niet mogelijk is; we willen en moeten ook rekening houden met de hele groep.

Tijdens al onze uitzendingen wordt meestal een kortingscode gegeven. Het bedrag van je deelname aan een betaalde Masterclass wordt dan in mindering gebracht op de gesprekskosten.

Voor deelnemers aan de Online Cursussen geldt ook: je kunt – met korting – een gesprek boeken.

Moeten we als ouders het gesprek samen doen?

Het is natuurlijk wel handig, als je ouders samen betrokken bent bij de opvoedvragen die er spelen. dus: ja, liever wel.

Er kunnen natuurlijk heel veel reden zijn waarom het niet mogelijk is om samen een afspraak te maken. Dan zijn de opnames; je kunt later samen terug kijken.

Een Online gesprek voeren is ook handig als je beide op een andere plek bent vanwege bijvoorbeeld werk of als je het lastig vindt om samen in een kamer te zijn, bijvoorbeeld na een scheiding.

Opnames worden alleen gedaan na uitdrukkelijke toestemming. Je krijgt 14 dagen de tijd om de opname te downloaden. Daarna worden deze aan onze kant vernietigd en zijn niet meer beschikbaar.

Moet onze zoon/dochter bij het gesprek zijn?

De meeste pubers willen helemaal niet bij dergelijke gesprekken betrokken worden. In eerste instantie spreken we eerst samen af. Mocht het handig zijn om wel gesprekken met jullie puber aan te gaan, dan melden we dat.

Als begeleiding voor jullie puber handig is, dan kijken we samen hoe dit voor jullie dochter of zoon het meest handig aangepakt kan worden. Binnen onze praktijk is genoeg ervaring om intern door te verwijzen. Gesprekken met jongeren kunnen ook online gevoerd worden na toestemming van ouders.

Kunnen jullie alle problemen aan?

Je bedoelt vast of we genoeg ervaring hebben met kleine en ook met grote problemen.

Marina heeft een praktijk voor opvoedondersteuning; daar hoort stevige psychische problematiek niet thuis. Mochten we samen tot de conclusie komen dat een doorverwijzing op haar plaats is, dan beloof ik je dat ik je niet aan het lijntje houd.

Voor de praktijk van Gideon ligt dit net even anders: hij heeft (veel) ervaring met verschillende soorten problematieken (dat leggen we erg politiek correct uit, op deze manier 😉 ) 

Dit is één van de redenen waarom we graag samenwerken. 

Hoe zit het met mijn privacy?

Ook wij moeten voldoen aan de AVG. Daar zijn al onze systemen op ingericht. Online gesprekken die opgenomen zijn, die vernietigen we bijvoorbeeld na 14 dagen en zijn dan ook echt niet meer beschikbaar. Dit is door ons geautomatiseerd. Je kunt ons gesprek binnen die 14 dagen downloaden na het ontvangen van een unieke link. Vanaf dat moment ligt de verantwoordelijkheid van de opname natuurlijk bij jou.

Tijdens gesprekken laten we je je eigen aantekeningen maken; we houden dus geen dossier van je bij. 

Persoonlijke gegevens die je bijvoorbeeld via de website achterlaat verwijderen we op verzoek. We checken eens in de drie maanden of we hier wel goed mee omgaan en verwijderen dan de adressen die eerder aan onze aandacht zijn ontsnapt. 

Zo werkt het

We maken een afspraak

Je kiest zelf waar je ons gesprek plaats wilt laten vinden: woon je in de buurt? Dan is de praktijk in Den Helder een fijne plek om af te spreken. Woon je verder weg, dan maken we gebruik van een beveiligde Online verbinding.

j

In de praktijk of Online

Die afspraak maak je in mijn digitale agenda. Jij bepaalt wanneer het voor jou een geschikt moment is en legt de datum en tijd vast. Je maakt ook de keus of we elkaar ‘live’ of online ontmoeten.

Verslag

Van ons gesprek wordt geen verslag gemaakt. Als je toestemming geeft kan er van een Online Gesprek wel een opname gemaakt worden. 

Persoonlijk gesprek in de praktijk

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

Meer informatie

Na het vastleggen van je afspraak krijg je een betaallink. Je afspraak blijft geldig totdat je deze ‘inwisselt’; dus als je door omstandigheden afzegt, blijft je betaling geldig zoals in de afspraak wordt vastgelegd. Er wordt in principe geen betaling geretourneerd.

Online Gesprek

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

Meer informatie

Skypegesprekken worden, als jij daar toestemming voor geeft, opgenomen. De opname kun je binnen 14 dagen na ons gesprek downloaden. Wij vernietigen de opname altijd na 14 dagen. Deze is dan niet meer beschikbaar.

Na het vastleggen van je afspraak krijg je een betaallink. Je afspraak blijft geldig totdat je deze ‘inwisselt’; dus als je door omstandigheden afzegt, blijft je betaling geldig zoals in de afspraak wordt vastgelegd. Er wordt in principe geen betaling geretourneerd.

Gesprek bij jou thuis

Deze wordt bij jullie aan de eettafel gepland en duurt ongeveer drie uur. We houden een maximum reistijd van 1 uur aan.

De prijs is inclusief 21% btw, excl. reiskosten

Meer informatie

Je eigen omgeving voelt vaak het meest veilig. Zeker als het gaat om gesprekken die je aan het hart gaan; over je relatie, je kinderen en de zorgen of het verdriet wat je hier over hebt. 

Voor gezinsgesprekken schuift Gideon graag bij aan, bij de avondmaaltijd. Niet omdat hij thuis zo slecht te eten krijgt maar omdat de avondmaaltijd snel de dynamiek laat zien binnen een gezin. Het natafelen wordt dan een serieus en constructief gesprek. 

De Vuurplaats

Vanaf medio voorjaar 2021 is het mogelijk om meerdere dagen bij ons te logeren, in ons Tiny logeerhuis. Dat kan in het weekend maar ook op doordeweekse dagen.

Goede gesprekken en er even helemaal uit. Win-Win!

Meer informatie

Vanaf 1 januari 2021 is het mogelijk om je in te schrijven voor een bootcamp!  Omdat we nog niet weten wanneer we precies op orde zijn houden we nog een slag om de arm. Maar, wat ons betreft kun je je weekend plannen vanaf 15 juni 2021. 

We heten je graag welkom in onze Vuurplaats; de plek waar het liefdesvuur weer op kan laaien; of dit nu over de liefde tussen jou en je partner gaat of over de relatie met je kind(eren). We hebben deze dagen iedere dag een gesprek aan onze keukentafel (in ons eigen Tiny House), je kunt de rest van de dag genieten van de omgeving (duin, bos en strand op loopafstand). We bieden je de mogelijkheid om zelf te koken of om uit eten te gaan.

In de koelkast vind je de basisingredienten voor het maken van een ontbijt. Zaken als kruiden, suiker, pasta en rijst hebben we ook al voor je klaar gezet.

Kom je met de trein, dan halen en brengen we je even af op station Den Helder Zuid. Aan het eind van de logeerpartij brengen we je daar ook keurig weer terug.

Als het weer het toelaat branden we ’s avonds een haardvuur. Je bent uitgenodigd om aan te schuiven.

Heb je nog vragen?

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ