8 goede redenen om samen in relatietherapie te gaan

Omdat je de beste partner wilt zijn

relatietherapie in den helder aan de keukentafel van gideon de haan en marina van der wal

redenen om aan te schuiven aan onze keukentafel

Anders denken over opvoeden

Hoe pak je dat aan, samen opvoeden als je heel anders over het opvoeden van de kinderen denkt dan je partner?

Of, als er problemen met één van de kinderen zijn en je anders over de aanpak hiervan denkt.

Een gezin hebben vinden we lastiger dan gedacht

Jullie hebben er zo naar uitgekeken: een eigen gezin! Zondagochtend samen aan de ontbijttafel met broodjes en verse jus, een zoon of dochter spelend met het prachtige speelgoed dat je samen bijelkaar gespaard hebt.

En dan zitten jullie daar: je haar in de war, donkere kringen onder jullie ogen en de verwijten vliegen heen en weer. 

Als ouders vinden jullie elkaar misschien nog wel OK, maar als partners…

Als de toekomst er opeens anders uitziet

Samen heb je plannen gemaakt over jullie gezamenlijke toekomst en opeens ziet die er anders uit. Bijvoorbeeld door een miskraam, (chronische) ziekte, ongewenste kinderloosheid of het verlies van een kind.

In voor- en tegenspoed

Je hebt het misschien ooit tegen elkaar gezegd ‘in voor- en tegenspoed’. Als de tegenspoed je daadwerkelijk treft kan de praktijk zo maar heel lastig zijn. In de praktijk spreken we veel stellen waar  kanker, hartklachten, vermoeidheid of burnout een rol spelen.

Als 'het vuur er niet meer is'

‘We houden nog steeds van elkaar maar het lijkt alsof de vonk tussen ons verdwenen is’. Een goed moment om in gesprek te gaan over jullie relatie, verwachtingen die je van elkaar hebt en hoe je de toekomst met of zonder elkaar ziet.

Verliefdheid of vreemd gaan

Verliefd op een ander, betekent dit automatisch dat jullie relatie slecht is?

Is het mogelijk om weer vertrouwen te geven als er ‘een ander’ in het spel is geweest. En hoe werkt ‘vergeven’ als iemand je vertrouwen beschaamd heeft een je verdriet heeft gedaan.

Zonder ruzie uit elkaar

Scheiden doe je niet zo maar. En we komen eigenlijk nooit stellen tegen die ‘makkelijk’ scheiden. Om goed uit elkaar te gaan heb je moed nodig.

Je hebt moed nodig om verder te kijken dan je verdriet, teleurstelling en boosheid, als die er is. Je hebt moed nodig om afscheid te nemen van het zijn van ‘liefdes partners’ en elkaar opnieuw te leren kennen als ‘partners in ouderschap’. 

Bij ons aan de keukentafel kan dat.

Win-win

In alle rust praten over je relatie, het opvoeden van de kinderen, de zorgen, het verdriet of tegenslag die jullie samen meemaken?

Daarvoor hebben we de ‘relatiebootcamp’ ontwikkeld.  Een weekendje er samen op uit én goede gesprekken. Een win-win! Je logeert in je eigen caravan of camper in onze tuin of regelt zelf logies in de omgeving. Er is keus genoeg!

Marina en Gideon bieden hulp, ondersteuning en advies aan (ex-)partners en ouders. De manier waarop we werken durven we uniek te noemen; er zijn weinig praktijken waar je altijd met twee personen aan tafel zit die, naast collega’s ook partner van elkaar zijn. Bij ons maak je gebruik van de ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ energie. Of, zoals we dat zelf zeggen ‘je zit aan tafel met twee mensen die verschillende temperamenten en karakters hebben’. Omdat we ook de tijd nemen voor gesprekken, ga uit van anderhalf tot twee uur per gesprek, zijn de sessies ontspannen en is er écht ruimte voor jullie persoonlijke verhaal.

We bieden ondersteuning als je je zorgen over de opvoeding van je kinderen maakt. Te weinig rust, teveel ruzie. Slecht of niet luisteren, zorgen om de invloed van vrienden of te veel onvoldoendes terwijl dat helemaal niet nodig is.

relatietherapie-en-opvoedcoaching-in-den-helder door Gideon de Haan en marina van der wal

Onze hulp en ondersteuning kan tijdens jullie relatie zijn, waarin we meelopen tijdens een zware of heftige tijd. Bijvoorbeeld bij spanningen in jullie relatie na de geboorte van een kind, ziekte. We werken met het IBCT gedachtegoed; een methodiek die genoeg ruimte biedt om jou of jullie maatwerk te geven.

Gesprekken over relaties, ouderschapsplannen en samengestelde gezinnen vinden aan onze keukentafel plaats, waar én Marina én Gideon ook altijd samen aanwezig zijn.

Alle vormen van gesprek bieden we, naast aan onze keukentafel, ook online aan.

Gesprekken kunnen ook buiten kantoortijden plaatsvinden.

Hoe we werken

Altijd samen

We werken altijd samen; jullie zitten dus bij ieder gesprek met ons beiden aan tafel. 

Per gesprek

Wij werken per gesprek; de meeste gesprekken duren tussen de 90 en 120 minuten.

Letterlijk aan de keukentafel

Gesprekken vinden plaats aan onze keukentafel. Het levert meer ontspannen gesprekken op.

Met de koffiekan op tafel

Geen papieren bekertjes maar gewoon een mok thee en kop koffie. Zoals je je koffie en thee thuis ook drinkt.

Opdrachten

We werken met opdrachten die je thuis, samen of individueel, uitvoert. Wees gerust: ze zijn leuk!

Online

Alle informatie over de gesprekken vind je ook online, in een beveiligde omgeving voor jullie samen.

Virtuele keukentafel

Onze keukentafel is altijd 'in de buurt'; woon je verder weg, dan is een online afspraak altijd mogelijk.

Betaalbaar

Voor alles wat extra lijkt (samen aan tafel, ruim de tijd) betaal je niets extra. 

{

"Dit weekend heeft ons leven veranderd en onze relatie verbeterd"

Als je de diagnose borstkanker krijgt verandert je hele leven in één klap. Mijn leven maar ook het leven van mijn man en kinderen.Onze relatie kwam onder druk te staan; ik voelde me niet gehoord en mijn man herkende mij niet meer. Ook de kinderen hadden hier last van.

We zijn een weekend gaan kamperen in de tuin van Marina en Gideon. De rust van samen een weekendje weg en de gesprekken hebben ons heel erg geholpen. Dat Marina en Gideon uit ervaring weten wat borstkanker met je leven, je relatie en gezin doet was voor ons extra behulpzaam.

Deirdre, (ex) borstkankerpatiente

"Nog nooit hebben we samen zulke goede gesprekken gevoerd"

Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. Voor ons ouderschap hebben we nu een plan en dat voelt erg goed.

Door alle gesprekken over onze ideën over het opvoeden van de kinderen hebben we elkaar beter leren kennen. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.

Angelique, gescheiden moeder

"De gesprekken zijn hier écht anders, beter"

Vreselijk leek het ons, om als ouders bij een therapeut ‘op het matje’ te moeten komen. Marina en Gideon werken heel anders dan we van te voren bedacht hadden.

Praten aan een keukentafel geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren. We hebben samen het ‘nuttige met het aangename gecombineerd’; een afspraak op vrijdagmiddag en meteen een weekendje langs het strand.

Henri, vader van twee pubers

"Ik had veel vragen over mijn opvoeding"

Natuurlijk ben ik volwassen en heb ik mijn eigen gezin. Maar er was te veel oud zeer om niet aan te pakken.

Gideon is op een avond aangeschoven aan de maaltijd waar ook mijn ouders voor waren uitgenodigd. Wat ik in gesprekken met mijn ouders nooit heb kunnen verwoorden, heb ik deze avond wél kunnen zeggen. Het begrip voor vooral mijn vader is gegroeid.

Het is één van de meest bijzondere avonden geworden voor ons allemaal. En daarmee ook heel dierbaar.

Henrieke, 43 jaar

Maak zelf je afspraak

Je kunt snel zelf je eigen afspraak maken in onze agenda. Dat geldt voor alle afspraken: online en bij ons aan de keukentafel.

30 vragen voor een beter contact met je puber

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ