Het is overal het zelfde, roepen veel ouders. En dat is ook zo, denk ik.

Discussies met pubers, moeite hebben met grenzen stellen – ik daag de mensen die zeggen dat dit helemaal niet moeilijk is bij deze uit om te reageren via het blog.

Om over het maken van keuzes voor onderwijs nog maar te zwijgen.
Ooit heb ik mijn pubers zelf deze keuze laten maken. Dat heeft zo z’n voordelen; als ze mopperen over regels, docenten of schooltijden is het antwoord makkelijk: zelf voor gekozen!

Bij ons op kantoor – nou ja, eigenlijk bij ons aan de keukentafel – hebben we het hier regelmatig over; hoe maak je nou de keuze voor een goede school? Een school die bij jouw (pre-)puber past en, ook niet onbelangrijk, die bij jouw manier van opvoeden past? Zijn vooral de keuzes van vriendjes leidend of heb je als ouders het laatste woord?

Als ik heel eerlijk ben, dan ben ik nieuwsgierig hoe andere ouders hun afwegingen maken als het om schoolkeuzen gaat. Wilt u reageren over dit onderwerp? Dat kan: anoniem zelfs als u dat prettiger vindt.

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ