Iedereen kan opvoeden, is het thema van een opvoeddebat in Alkmaar. Nu zijn er regelmatig momenten dat ik twijfel aan mijn eigen opvoedkwaliteiten, dus 27 maart ben ik present! Laat maar doorkomen, die super tip als ik voor de zoveelste keer moet onderhandelen met een weerbarstige puber. In de uitnodiging staat dat er kinderopvang aanwezig is. Zou dat ook voor pubers gelden? En krijg ik ze dan volledig heropgevoed terug? Dát lijkt me ook wel wat!

Stiekem fantaseer ik daar wel eens over; een plek waar je je puber heen kunt brengen en na een dagje totaal gehersenspoeld weer af kan halen: een soort van puberdetox. Een puber die in het weekend elke ochtend ontbijt op bed komt brengen, die direct na het eten zonder morren afruimt, afwast en meteen – omdat het toch een fluitje van een cent is – de keukenvloer even dweilt, de vuilnisbakken buiten zet en de hond uitlaat. Strijken zou ook leuk zijn.

Toch maar niet: geef mij mijn pubers met hun buien maar. Ik leer deze dag gráág hoe ik daar mee om kan gaan. Ga je mee?

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ