Omdat je de beste moeder of vader wilt zijn

Heb je vragen over opvoeden?

Relatietherapie in den helder aan de keukentafel van Marina van der Wal en Gideon de Haan

Welkom aan mijn keukentafel, de plek waar je leert over opvoeden en ouderschap. Bij ons kun je terecht voor opvoedondersteuning en al je vragen over het opvoeden van je kinderen, relatietherapie als dat nodig is en voor begeleiding tijdens en na je scheiding. We helpen je bij het maken van een ouderschapsplan waar jullie over vijf jaar nog steeds blij mee zijn, we helpen je als het bouwen aan je nieuwe samengestelde gezin lastiger is dan je dacht of hoopte.

Er zijn soms momenten dat je aan jezelf twijfelt:

doe ik of doen wij het wel goed?

Stel, jij en ik drinken bij mij aan de keukentafel een kop koffie of thee. Samen praten we over het opvoeden van jouw kind(eren). Welke vraag zou jij me dan willen stellen? Wat zit jou hoog? Wil je gerustgesteld worden? Waar maak je je zorgen over?

Of sta je aan het begin van je ‘opvoedcarriere’ en vraag je je soms af ‘hoe je dat in vredesnaam moet gaan doen, een kind goed opvoeden…’

Of je nu direct om de hoek woont of aan de andere kant van het land: een persoonlijk gesprek is altijd mogelijk!

Soms wil je graag in alle rust verder praten. En dan ook graag iets langer dan 10 minuten. Dan maak je een afspraak voor een persoonlijk gesprek. In een uur, anderhalf uur, kun je samen veel bespreken.

Deze gesprekken vinden bij mij aan de keukentafel plaats, of online via een beschermde verbinding. 

Komen jullie samen, als ouders? Dan schuift Gideon bijna altijd aan; de dynamiek aan tafel is dan anders en voegt altijd toe. 

Naast de ‘gewone’ gespreks-mogelijkheden online of in de praktijk, bieden we je ook de mogelijkheid om in een weekend meerdere gesprekken te voeren. We noemen dit de ‘relatiebootcamp’. Je kampeert in je caravan of camper bij ons in de tuin of regelt je eigen logies in de buurt. Keus genoeg!

relatietherapie in den helder als je elkaar niet meer begrijpt
{

"In hun tuin hebben we 'ja!' tegen elkaar gezegd"

In de twee jaar dat we een lat-relatie hadden, hebben we veel aanvaringen gehad over de opvoeding die we allebei op een heel andere manier aanpakken. Tenminste, dat idee hadden we.

Bij ieder gesprek probeerden we elkaar te overtuigen dat mijn of zijn manier de beste was.

Samenwonen werd hierdoor steeds maar weer op de lange baan geschoven omdat we bang waren dat het, door de verschillende manieren van opvoeden, fout zou gaan.

Op advies van een vriendin zijn we met Gideon en Marina gaan praten. We zijn een weekend in een B&B gegaan en hebben dat weekend indrukwekkende gesprekken gehad.

In die gesprekken hebben we ontdekt hoeveel we hebben wat ons juist bindt.

Bij het haardvuur in hun tuin hebben we ‘ja’ tegen elkaar gezegd.

Laurien, moeder en samengesteld gezin van vijf

"Vreemdgaan, nooit verwacht dat dit ons zou overkomen"

Mijn partner was vreemdgegaan en ik was zo boos. Boos op hem, boos op haar maar ook boos op mezelf. Dat ik dit had laten gebeuren. Terwijl hij fout zat... 

Nou ja, het was een warboel in mijn hoofd en huilend heb ik een afspraak bij Marina en Gideon gemaakt. Marina was aan de telefoon heel duidelijk: je relatie hoeft niet kapot, je moet allebei wel aan het werk; samen en ieder apart. Dat hebben we gedaan. Het was heftig. Nu zijn we een half jaar verder, na het besluiten van onze gesprekken aan hun keukentafel. De oefeningen moeten we nog regelmatig doen omdat ik vertrouwen geven wel lastig vindt. Maar dat brengt ons nu eerder dichter bij elkaar dan dat we slaande ruzie en verwijten naar elkaar hebben.

Daphne & Michael

"Nog nooit hebben we samen zulke goede gesprekken gevoerd"

Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.

Angelique, gescheiden en moeder

"De gesprekken zijn hier écht anders, beter"

Vreselijk leek het ons, om als ouders bij een therapeut 'op het matje' te moeten komen. Marina en Gideon werken heel anders dan we van te voren bedacht hadden.

Praten aan een keukentafel geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren. We hebben samen het 'nuttige met het aangename gecombineerd'; een afspraak op vrijdagmiddag en meteen een weekendje langs het strand.

Henri, vader van twee pubers

"We hadden veel ruzie over opvoeden"

We waren het nergens eens over de opvoeding. De gesprekken die we hebben gehad met Gideon en Marina zijn onze redding geweest. En natuurlijk Oele en Levi, de honden die er ook rondlopen. 

Dirk en Susan, ouders van drie

"Dit weekend heeft ons leven veranderd en onze relatie verbeterd"

Als je de diagnose borstkanker krijgt verandert je hele leven in één klap. Mijn leven maar ook het leven van mijn man en kinderen.Onze relatie kwam onder druk te staan; ik voelde me niet gehoord en mijn man herkende mij niet meer. Ook de kinderen hadden hier last van.

We zijn een weekend gaan kamperen in de tuin van Marina en Gideon. De rust van samen een weekendje weg en de gesprekken hebben ons heel erg geholpen. Dat Marina en Gideon uit ervaring weten wat borstkanker met je leven, je relatie en gezin doet was voor ons extra behulpzaam.

Deirdre, (ex) borstkankerpatiente

"Blij dat ik deze investering heb gedaan!"

Ik had het gevoel dat ik mislukt zou zijn als ik Marina zou bellen met mijn opvoedvraag. Want het zijn van die kleine dingen. Maar wat was het leuk én leerzaam! Ik ben blij dat ik deze investering gedaan heb!

Dineke, moeder van een puberzoon

"Eindelijk werd er geluisterd"

Wat een rust om bij een hulpverlener terecht te komen die niet aan je twijfelt! Na jaren gedoe heb ik geen enkel moment het gevoel gehad dat ik me moest verdedigen. 

Thirza, alleenstaande moeder van een zoon (8 jaar)

"Een nieuw begin"

We hebben bij Marina & Gideon gesprekken gehad tijdens de ziekte van mijn vrouw. Anderhalf jaar na haar overlijden groeide het verlangen naar een partner. Ik voelde me daar erg schuldig over. Nieuwe gesprekken hebben geholpen. Eerst met hen beiden en later alleen met Gideon, als mannen onder elkaar.

Ferdinand, weduwnaar

"Er is tijd voor jou en je verhaal"

Op advies van een vriendin hebben we een afspraak gemaakt. Zelf had ik waarschijnlijk nog een tijd doorgemodderd en achteraf ik ben blij dat we bij Marina aan de keukentafel zijn aangeschoven; dat was eerder te laat dan te vroeg! 

We hebben ervaring met een andere dochter in de hulpverlening. Wat ons bij Marina is opgevallen dat er altijd ruim de tijd voor je is, dat je ook best eens tussendoor kunt bellen. Die bereikbaarheid heeft ons heel erg goed gedaan.

Frederieke, moeder van een puber

"Mijn opvoedpartner"

Voor mij is Marina al een aantal jaren 'de andere opvoeder'; nadat mijn man is overleden was ik op zoek naar iemand waar ik af en toe mee kan overleggen. In mijn omgeving wil iedereen natuurlijk helpen maar veel advies komt ook voort uit het een gevoel 'dat het zielig is voor ons'.

Marina is op een respectvolle manier heel duidelijk. Er is in ieder geval geen ruimte voor zelfmedelijden. En dat had ik heel erg nodig!

Meike, weduwe en moeder van twee pubers

"Ik was fout"

Tijdens een lang weekend met een vriendinnengroep ben ik vreemd gegaan. Eén van mijn die meiden dreigde het mijn vriend te vertellen als ik het niet zelf zou doen. Uit angst heb ik het verteld. Ook omdat ik bang was dat ik hem en ons gezin kwijt zou raken. 

Hij was boos, teleurgesteld en is een paar weken bij zijn ouders gaan wonen. Via een collega, waar hij zijn verhaal aan vertelde zijn we bij Marina en Gideon terecht gekomen. Ze waren de eerste die niet meteen riepen hoe fout ik was geweest. Dat gaf me vertrouwen. 

We hebben heftige gesprekken gehad. Vol boosheid en opgekropte frustraties van de afgelopen jaren. Er was veel meer mis dan alleen dat weekendje van mij. We voelden dat allebei wel maar we wisten niet hoe we daar met elkaar over konden praten. Nu weten we dat wel.

Sarah & Richard

"Eerste hulp bij driftbuien"

Met de jonste hadden we een probleem; driftbuien die invloed hadden op ons hele gezin.

We hebben gekozen voor de gesprekken met Marina en Gideon; ontspannen aan de keukentafel. Wat me is opgevallen is de rust die ze allebei hebben; geen vraag is gek, er wordt vooral gekeken naar wat we wél handig aangepakt hebben.

Ik ben een vrolijker én zelfverzekerder vader geworden door deze gesprekken.

Daniel, vader van 3 kinderen; 3, 6 en 8 jaar

"Geen makkelijke relatie"

We hebben geen makkelijke relatie. Maar we willen elkaar ook niet kwijt. Omdat we van elkaar houden en ook voor onze drie kinderen. Inmiddels hebben we al een aantal keren relatiegesprekken gehad. Dus we weten zo'n beetje wel wat er te koop is.

Wat Marina en Gideon doen kende we dus nog niet; gewoon aan een keukentafel met elkaar praten met de koffiepot op tafel. In een huiskamer. Dat maakt een gesprek écht een stuk ontspannender. En ze hebben gevoel voor humor; soms werkt een opmerking met een lach beter dan er heel serieus op in gaan.

We hebben ook veel geleerd van hoe ze met elkaar omgaan. De manier waarop ze elkaar heel duidelijk vertellen dat ze het niet met elkaar eens zijn, daar hebben wij dus veel van geleerd.

Danielle & Stef, ouders van 3 kinderen; 5, 8 en 11 jaar

"We checken af en toe in"

We kennen Marina en Gideon al heel lang. Nog voor ze in hun Tiny House gingen wonen. In hun vorige praktijk kwamen we los van elkaar voor coaching en toen we ontdekten dat je ook bij hun terecht kunt voor gesprekken over je relatie zijn we dat gaan doen.

We hebben niet eens zoveel problemen maar ieder half jaar is het toch fijn om even bij ze in te checken. Die gesprekken helpen ons weer om zelf verder te praten.

Aart en Diana

"Verse eitjes"

Fijne gesprekken! En bij welke therapeut ga je weg met verse eitjes? Bij deze dus! 

Ester, moeder van een zoon van 8 en dochter van 12

"We hadden elkaar juist zo nodig"

Samen met mijn vrouw ben ik bij Marina & Gideon geweest. We vonden het allebei lastig om met haar ziekte om te gaan. Waar we elkaar juist nodig hadden groeiden we heel snel uit elkaar. De gesprekken hebben geholpen. 

Sietze, man van Suzanne* 

Hoe we werken

Volle aandacht

Er wordt uitgebreid de tijd voor jou en jouw vragen genomen.

Per gesprek

Wij werken per gesprek; de meeste gesprekken duren tussen de 90 en 120 minuten.

Letterlijk aan de keukentafel

Gesprekken vinden plaats aan onze keukentafel. Het levert meer ontspannen gesprekken op.

Met de koffiekan op tafel

Geen papieren bekertjes maar gewoon een mok thee en kop koffie. Zoals je je koffie en thee thuis ook drinkt.

Virtuele keukentafel

Onze keukentafel is altijd ‘in de buurt’; woon je verder weg, dan is een online afspraak altijd mogelijk.

Betaalbaar

Voor alles wat extra lijkt (samen aan tafel, ruim de tijd) betaal je niets extra. 

Relaties en de liefde

Elkaar weer gaan begrijpen en daardoor ook beter communiceren; dat is de start. Daarna kijken we met elkaar verder...

Lees hier verder >>

Opvoeden en opgroeien

Je krijgt er zoveel voor terug, zeggen ze... Maar soms zie jij door de bomen het bos niet meer.

Lees hier verder >>

Samen ouders na de scheiding

Ook na jullie scheiding blijven jullie samen de ouders van jullie kinderen.

Lees hier verder >>

Samengesteld gezin

Jullie willen verder met elkaar. Nu de kinderen nog...

Lees verder >>

30 vragen voor een beter contact met je puber

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ