Een Vliegende Start!

Mijn kinderen waren dól op school; ze hebben er ook extra lang over gedaan...

Het was vooral het sociale, het weer ontmoeten van hun vrienden wat school leuk maakte. De leerresultaten waren van veel minder belang. Of eigenlijk: die leerresultaten waren helemaal niet belangrijk! Nul komma nul.

Huiswerk werd gezien als een stoorzender; bij thuiskomst wachtte de computer en moest er gegamed worden, gevoetbald en gehangen. Ga er dan maar aanstaan als ouders, om je kinderen wel aan het huiswerk te krijgen. Je zult het vast herkennen.

Door de jaren heen staan opvoedvragen over huiswerk altijd in de top 3. Al die vragen heb ik meegenomen in de ontwikkeling van deze online cursus. Ook mijn eigen ervaringen heb ik gebruikt bij het maken van deze online cursus. De les hoe je met zo min mogelijk tijd aan huiswerk besteden wél goede leerresultaten haalt, heb ik geloof ik met de meeste pret geschreven.

Eén les gebruik ik zelf tot op de dag van vandaag. Zelfs nu, terwijl ik deze tekst aan het schrijven ben...

{

Ik voel me minder alleen

Ik vond het fijn om iedere dag de reacties in de chat te lezen. Zo merk ik dat ik niet de enige ben die soms opvoedproblemen heeft.

Geweldige uitzendingen!

Ik heb al eerder een serie uitzendingen van Marina gevolgd. Ze geven me energie!

De sfeer in huis is echt anders

Het is ook een beetje verslavend, iedere morgen een uitzending volgen. Mij heeft het geholpen om mijn dagritme op te bouwen in een tijd dat ik opeens veel thuis moest gaan werken. En de uitzendingen hebben mijn pubers geholpen om een leuke moeder in huis te hebben.

Samen doen we mee. Ik kijk de herhaling

Mijn vrouw kijkt altijd live mee, ik kijk de herhalingen. Daarna hebben we veel om samen over door te praten. 

Betere sfeer in huis

Marina heeft ons geholpen om heel bewust te kijken naar ons gedrag als ouders. We zijn er leuker door geworden, zeggen de kinderen.

Ik deed vooral mee voor het webinar op woensdagavond

Ik denk dat ik alle webinars van Marina & Gideon heb gevolgd. Fijne avonden waar je heel veel leert!

Ik ben meer dan alleen moeder

De Live Uitzendingen gaan over meer dan opvoeden alleen; ook voor mij persoonlijk heb ik heel veel aan de uitzendingen gehad!

Met één van de andere deelnemers ben ik bevriend geraakt

In de community ontdekte ik dat een andere moeder uit dezelfde plaats ook meedeed. We hebben tijdens de week afgesproken en zijn daarna bevriend geraakt. We hebben veel aan elkaar!

Ook in de reply hoor je er echt bij

Ondanks dat ik de Live Uitzendingen in de ochtend iedere dag in de replay moest zien, voelde het alsof ik er live bij was. In de chat werden veel vragen gesteld die ik zelf ook gesteld had kunnen hebben. Fijn die community!

30 vragen voor een beter contact met je puber

Doe mee met de VragenChallenge!

 

 
'Heel erg bedankt voor de VragenChallenge!
 
Ik vond de vragen heel mooi en praktisch toepasbaar.'
 
Cindy, moeder van 3 pubers

 

Yes! Gelukt! Vanaf de eerstvolgende maandag krijg je van ons iedere werkdag een vraag in je mailbox!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ