Samengesteld Gezin

Nieuwe gezinnen, samengestelde gezinnen, fusiegezinnen...

Nog steeds zijn we op zoek naar een naam voor het gezin dat ontstaat ná eens scheiding.

Een praktisch ouderschapsplan dat écht werkt

Een goed ouderschapsplan, dat gun je eigenlijk ieder gezin; weten vanuit welke je waarden en normen je wilt opvoeden. Een basis voor de toekomst.

Een nieuwe relatie na je scheiding

Verliefd, Verloofd en misschien zelfs nog wel een keer Getrouwd. Hoe voorkom je dat je nog een keer in de valkuilen uit het verleden trapt?

Coaching 12+

Ruzie’s met ouders, niet weten welk vakkenpakket of vervolgstudie, motivatie-gedoe. Soms is het allemaal wat veel, in een korte tijd. Voor ouders maar ook voor de puber zelf.

Mediation

Ik geef een helder antwoord door objectief naar jullie verschillen én vragen te kijken.

Op kinderen maakt deze periode een enorme indruk

Maak van jullie gezamenlijke start een vliegende start!

Haar kinderen + zijn kinderen en misschien ook nog samen kinderen. De slagingskansen van samengestelde gezinnen worden weergegeven in cynische percentages. Cijfers die ‘het ware verhaal’ slecht vertalen. Want wie heeft er nou niet met mooie dromen en goede voornemens een nieuwe start gemaakt?

Begeleiding bij de start van je fusiegezin helpt je om valkuilen te omzeilen. Jullie gezamenlijke nieuwe start wordt daarmee ook een vliegende start!

Is de start in middels achter de rug en ben je in wat zwaarder weer terecht gekomen? Geef de moed niet te snel op; juist nu is begeleiding een mogelijkheid om met elkaar in rustiger vaarwater te komen. Samen gaan we gesprekken aan over jullie dromen voor het gezin dat jullie willen vormen, de rol van jullie kinderen, de invloed van de verschillende bloedgroepen en ook de invloed van de relatie die jullie (nog) met je ex-partner(s) hebben.

Je kunt deze gesprekken gezamenlijk voeren, als (aanstaande) partners maar ook individueel. Op kinderen maakt deze tijd veel indruk en staat het vormen van een nieuw gezin niet zonder reden in de top 10 van stressvolle situaties die direct invloed hebben op schoolprestaties. Vaak meer dan wij in de gaten hebben. Ook voor hen is plek in de praktijk. Vanuit gezinsverband maar ook individueel.

Eén van de gesprekken kom ik graag bij jullie thuis voeren. Als het even kan tijdens en na de avondmaaltijd waar alle gezinsleden bij aanwezig zijn.

Bouwen aan je samengestelde gezin

Voor je een afspraak maakt en je tijd bij mij in een stoel wilt gaan doorbrengen, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb wat vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

Kunnen we ook bij jou terecht zonder problemen?

Ja, veel van de stellen die de praktijk bezoeken hebben gelukkig nog geen problemen. Ze zien wel in dat het samenvoegen van twee gezinnen, ieder met hun eigen verhaal en geschiedenis, aandacht vraagt. 

Een boek lezen over samengestelde gezinnen lijkt ons eigenlijk wel genoeg

Als je een boek wilt lezen bij de start van jullie samengestelde gezin, dan kan ik je ‘stiefsucces’ van harte aanbevelen. 

Soms is een boek ook genoeg om daarna zelf aan de slag te gaan. Een aantal gesprekken bieden je de mogelijkheid om gebruik te maken van de dynamiek die ontstaat tijdens gesprekken. Een veilige plek voor jullie beiden om je uit te spreken.

Moet je altijd samen komen?

Goeie vraag! Nee, dat hoeft niet. 

Het gebeurt regelmatig dat eerst één van de partners een aantal gesprekken voert om de vraag echt helder te krijgen. 

Kunnen de kinderen ook bij je terecht?

Ja, de kinderen zijn meer dan welkom. Mijn voorkeur heeft het dan om bij jullie thuis op bezoek te komen en de gesprekken met elkaar, aan de eettafel, te voeren. Dat is voor iedereen een situatie die ontspannen is.

Als volwassene heb ik nog steeds vragen over het samengestelde gezin waarin ik ben opgegroeid

Het opgroeien in een samengesteld gezin vormt je als mens. De vragen die je over je jeugd en opvoeding hebt, kunnen van invloed zijn op je huidige leven en de keuzes die je maakt of uitstelt. 

Samen krijgen we jouw vragen helder.

Gesprekken in de praktijk

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

€ 95,--

Skypegesprek

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

€ 95,--

Meer informatie

Skypegesprekken worden, als jij daar toestemming voor geeft, opgenomen. De opname kun je binnen 14 dagen na ons gesprek downloaden. Wij vernietigen de opname altijd na 14 dagen. Deze is dan niet meer beschikbaar.

Gesprekken bij jou thuis

Deze worden bij jullie aan de eettafel gepland en duren ongeveer twee uur. We houden een maximum reistijd van 1 uur aan.

De prijs is inclusief 21% btw, excl. reiskosten

€ 175,--

Ouderschap met een Plan

Een Ouderschapsplan dat meegroeit met de levensfases van jullie kinderen.

De prijs is inclusief 21% btw

€ 550,--

Meer informatie

Voor een goed ouderschapsplan kijk je naar meer dan alleen de afspraken over brengen en halen en de weekenden bij de één en bij de ander. Met Ouderschap met een Plan gaan we verder: je gaat het samen, ondanks of juist dankzij jullie verschillen, kijken naar wat je je kinderen mee wilt geven in het leven.

Ouderschap met een Plan is niet alleen geschikt voor gescheiden ouders maar ook voor ouders die bij elkaar zijn of een nieuw gezin gaan starten.

Relatiebootcamp

Vanaf medio september 2020 is het mogelijk om meerdere dagen bij ons te logeren, in ons Tiny logeerhuis.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie

We hebben deze dagen iedere dag een gesprek aan onze keukentafel (in ons eigen Tiny House), je kunt de rest van de dagen genieten van de omgeving (duin, bos en strand op loopafstand). We bieden je de mogelijkheid om zelf te koken of om uit eten te gaan.

In de koelkast vind je de basisingredienten voor het maken van een ontbijt.

Kom je met het openbaar vervoer, dan halen en brengen we je natuurlijk.

Wil je nog een vraag stellen?

Stiefsucces

 

Ontvang het inkijkexemplaar, inclusief de tips uit Stiefsucces, direct in je mailbox!

You have Successfully Subscribed!

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ