Gescheiden én samen ouders zijn

Hoe geef je vorm aan het nieuwe gezinsleven als ouders

zonder samen nog liefdespartners te zijn?

Een praktisch ouderschapsplan dat écht werkt

Een goed ouderschapsplan, dat gun je eigenlijk ieder gezin; weten vanuit welke je waarden en normen je wilt opvoeden. Een basis voor de toekomst.

Een nieuwe relatie na je scheiding

Verliefd, Verloofd en misschien zelfs nog wel een keer Getrouwd. Hoe voorkom je dat je nog een keer in de valkuilen uit het verleden trapt?

Coaching 12+

Ruzie’s met ouders, niet weten welk vakkenpakket of vervolgstudie, motivatie-gedoe. Soms is het allemaal wat veel, in een korte tijd. Voor ouders maar ook voor de puber zelf.

Mediation

Ik geef een helder antwoord door objectief naar jullie verschillen én vragen te kijken.

Samen ouders blijven na de scheiding

Je hebt alles op alles gezet om er samen zo goed als mogelijk uit te komen, uit jullie scheiding.

Hoe geef je vorm aan het nieuwe gezinsleven als ouders zonder nog partners te zijn?

Mis-communicatie is de meest voorkomende én sluipende iritatiefactor in het eerste jaar na de scheiding. Niet zonder reden weten we inmiddels dat de ruzies ná de scheiding bij een groot aantal ex-partners grotere vormen aannemen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden in het scheidingstraject daarvoor.

Ik werk graag samen met jullie: omdat we met elkaar veel problemen, irritaties en zelfs hoogoplopende ruzies kunnen voorkomen. Goed voor jullie als volwassenen maar vooral goed voor jullie kinderen!

Je kunt deze gesprekken gezamenlijk voeren, als (aanstaande) partners maar ook individueel.

Op kinderen maakt een scheiding veel indruk en staat het vormen van een nieuw gezin niet zonder reden in de top 10 van stressvolle situaties die direct invloed hebben op schoolprestaties. Vaak meer dan wij in de gaten hebben. Ook voor hen is plek in de praktijk. Vanuit gezinsverband maar ook individueel.

Dit zeggen clienten

Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.

Angelique

gescheiden & moeder

Natuurlijk ben ik volwassen en heb ik mijn eigen gezin. Maar er was teveel oud zeer om niet aan te pakken. Gideon is op een avond aangeschoven aan de maaltijd waar ook mijn ouders voor waren uitgenodigd. Wat ik in gesprekken met mijn ouders nooit kon verwoorden, heb ik deze avond wél kunnen zeggen. Het begrip voor vooral mijn vader is gegroeid. Het is één van de meest bijzondere avonden geworden voor ons allemaal. En daarmee ook heel dierbaar.

Sophie

dochter opgegroeid in een samengesteld gezin, met vragen over haar opvoeding

We houden echt heel erg van elkaar. Waar ik moeite mee heb, is het houden van haar kinderen. Ze zijn anders opgevoed, ze gedragen zich niet zoals ik van mijn eigen kinderen verwacht. Ik heb, kortgezegd, niet echt een klik met ze. De gesprekken met Gideon waren heel verhelderend. Ik heb af en toe nog steeds moeite met ze, maar ik ben wel van ze gaan houden. 

Michel

vader, met vragen over de relatie met de kinderen van zijn partner

Is Ouderschap met een plan geschikt voor ons?

Voor je een afspraak maakt en je tijd bij mij in een stoel wilt gaan doorbrengen, wil je misschien wel weten of het echt iets voor je is. Ik heb wat vragen (en antwoorden) voor je op een rijtje gezet.

Wat is een Ouderschapsplan eigenlijk?

Voor een goed ouderschapsplan kijk je naar meer dan alleen de afspraken over brengen en halen en de weekenden bij de één en bij de ander. Met Ouderschap met een Plan gaan we verder: je gaat het samen, ondanks of juist dankzij jullie verschillen, kijken naar wat je je kinderen mee wilt geven in het leven.

Ouderschap met een Plan is niet alleen geschikt voor gescheiden ouders maar ook voor ouders die bij elkaar zijn of een nieuw gezin gaan starten. 

Als er al een ouderschapsplan is, mogen we deze dan vernieuwen?

Om te kunnen scheiden moet je een Ouderschapsplan kunnen overleggen bij de rechter. 

Een ouderschapsplan veranderen mag wel, maar alleen als je het daar samen over eens bent. 

Met Ouderschap met een Plan ga je samen in gesprek over jullie beider rol in de opvoeding van de kinderen. We doen dit aan de hand van vaste stappen.

Kunnen we Ouderschap met een Plan volgen tijdens onze scheiding?

De opbouw van Ouderschap met een Plan is zo dat je niet alleen denkt over de toekomst van jullie kinderen maar ook nadenkt over de rol die je in hun leven wilt vervullen. Juist daarom is Ouderschap met een Plan een aanvulling in deze spannende tijd.

Moeten we dit plan echt samen maken?

Tijdens en na je scheiding zonder ruzie samen in een ruimte zitten is voor heel veel mensen lastig. En dat begrijpen we. 

Toch is het voor het geluk en de emotionele gezondheid van jullie kinderen belangrijk dat jullie dit plan sámen maken. 

Als het écht niet lukt om de gesprekken met elkaar in één ruimte te voeren, dan is het mogelijk om jullie apart van elkaar te spreken. Je maakt wel dezelfde opdrachten.

Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht. 

Het afrondende gesprek is altijd met jullie samen. Hoe lastig dit ook is. 

Moeten we huiswerk maken?

Ja! Ouderschap met een Plan is geen ‘papieren tijger’ die je maakt en dan in de la legt om te vergeten. 

Ouderschap met een Plan is een levend document dat zich makkelijk aanpast aan de verschillende levensfases van jullie kinderen.

En geloof me: de opdrachten zijn zo gemaakt dat je ze leuk vindt om te maken. 

Gesprekken in de praktijk

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

€ 95,--

Skypegesprek

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

€ 95,--

Meer informatie

Skypegesprekken worden, als jij daar toestemming voor geeft, opgenomen. De opname kun je binnen 14 dagen na ons gesprek downloaden. Wij vernietigen de opname altijd na 14 dagen. Deze is dan niet meer beschikbaar.

Gesprekken bij jou thuis

Deze worden bij jullie aan de eettafel gepland en duren ongeveer twee uur. We houden een maximum reistijd van 1 uur aan.

De prijs is inclusief 21% btw, excl. reiskosten

€ 175,--

Ouderschap met een Plan

Een Ouderschapsplan dat meegroeit met de levensfases van jullie kinderen.

De prijs is inclusief 21% btw

€ 550,--

Meer informatie

Voor een goed ouderschapsplan kijk je naar meer dan alleen de afspraken over brengen en halen en de weekenden bij de één en bij de ander. Met Ouderschap met een Plan gaan we verder: je gaat het samen, ondanks of juist dankzij jullie verschillen, kijken naar wat je je kinderen mee wilt geven in het leven.

Ouderschap met een Plan is niet alleen geschikt voor gescheiden ouders maar ook voor ouders die bij elkaar zijn of een nieuw gezin gaan starten.

Relatiebootcamp

Vanaf medio september 2020 is het mogelijk om meerdere dagen bij ons te logeren, in ons Tiny logeerhuis.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie

We hebben deze dagen iedere dag een gesprek aan onze keukentafel (in ons eigen Tiny House), je kunt de rest van de dagen genieten van de omgeving (duin, bos en strand op loopafstand). We bieden je de mogelijkheid om zelf te koken of om uit eten te gaan.

In de koelkast vind je de basisingredienten voor het maken van een ontbijt.

Kom je met het openbaar vervoer, dan halen en brengen we je natuurlijk.

Wil je nog een vraag stellen?

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ