De eerste proefwerkweek van het jaar is op dit moment op haar hoogtepunt. Of dieptepunt. Het is maar hoe je het bekijkt.

‘Moet jij niet eens gaan leren?’ ‘Welk vak staat er morgen op het programma?’ (over die van vandaag dúrf ik niet eens iets te vragen). Samen met een aantal collega-ouders heb ik inmiddels vastgesteld dat de gemiddelden op school met sprongen omhoog gaan, als er ook cijfers voor het spelen van games uitgedeeld gaan worden.

Levels op GTA die direct omgezet worden in harde punten. Ik ben voor. Dan is zo’n spel, waar ik als oppertuttebel toch niets van begrijp, eindelijk ergens goed voor.

Maar goed, ik ben voor de vierde keer in mijn leven in een examenjaar beland. Als moeder dan. De jaren waarin ik zelf examen deed vergeet ik liever. De traditie die ik van huis uit meegekregen heb, die wordt dan wel weer ingezet: pannenkoeken als ontbijt. Omdat je van die granen automatisch beter na zou gaan denken. ‘Nu nog vertrouwen in mijn cijfers hebben’, zegt Puber2 terwijl hij glimlachend zijn bord aanpakt.

Ik bedoel maar: hoogtepunt!

Reageren? Dat kan via Facebook: www.facebook.com/marinavanderwal


Marina van der Wal is moeder van twee zonen. In het dagelijks leven is zij opvoedkundige (al twijfelen haar zoons hier regelmatig aan). Marina horen spreken? Ga dan naar de agenda voor de laatste informatie.

Meer informatie? www.marinavanderwal.nl

Facebook: https://www.facebook.com/marinavanderwal

Twitter: @marinavanderwal

 

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ