Een nieuwe relatie

Een nieuwe start na je scheiding

Maar hoe voorkom je de fouten die je eerder gemaakt hebt?

Een praktisch ouderschapsplan dat écht werkt

Een goed ouderschapsplan, dat gun je eigenlijk ieder gezin; weten vanuit welke je waarden en normen je wilt opvoeden. Een basis voor de toekomst.

Een nieuwe relatie na je scheiding

Verliefd, Verloofd en samen Gelukkig. Hoe voorkom je dat je nog een keer in de valkuilen uit het verleden trapt?

Coaching 12+

Ruzie’s met ouders, niet weten welk vakkenpakket of vervolgstudie, motivatie-gedoe. Soms is het allemaal wat veel, in een korte tijd. Voor ouders maar ook voor de puber zelf.

Mediation

Ik geef een helder antwoord door objectief naar jullie verschillen én vragen te kijken.

Verliefd, Verloofd, en hoe blijf je samen gelukkig?

Opeens herken je een ruzie die je in het verleden al eens hebt meegemaakt.

Hoe geef je vorm aan het nieuwe gezinsleven als ouders zonder nog partners te zijn?

Mis-communicatie is de meest voorkomende én sluipende iritatiefactor in het eerste jaar na de scheiding. Niet zonder reden weten we inmiddels dat de ruzies ná de scheiding bij een groot aantal ex-partners grotere vormen aannemen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden in het scheidingstraject daarvoor.

Ik werk graag samen met jullie: omdat we met elkaar veel problemen, irritaties en zelfs hoogoplopende ruzies kunnen voorkomen. Goed voor jullie als volwassenen maar vooral goed voor jullie kinderen!

Je kunt deze gesprekken gezamenlijk voeren, als (aanstaande) partners maar ook individueel.

Op kinderen maakt deen scheiding veel indruk en staat het vormen van een nieuw gezin niet zonder reden in de top 10 van stressvolle situaties die direct invloed hebben op schoolprestaties. Vaak meer dan wij in de gaten hebben. Ook voor hen is plek in de praktijk. Vanuit gezinsverband maar ook individueel.

Dit zeggen clienten

Onze relatie is beeindigd. En misschien klinkt het vreemd, maar de gesprekken die we hebben gehad waren goed. We zijn klaar voor een nieuwe periode in ons beider levens én een andere vorm van gezin-zijn.

Angelique

gescheiden, en een ouderschapsplan dat in de praktijk niet blijkt te werken

Hij heeft een leuk gevoel voor humor en dat praat makkelijker.

Niels

Gescheiden, opnieuw getrouwd, samen 4 kinderen

Vreselijk leek het ons, om als gezin bij een therapeut ‘op het matje’ te moeten komen. Gideon werkt heel anders. Hij is gewoon elke keer bij ons in de huiskamer komen zitten. Dat geeft meteen een andere sfeer. En bij ons heeft dit heel effectief gewerkt. Ik denk dat daardoor ook minder gesprekken nodig waren.

Freerk

gescheiden vader, gesprekken tussen ouders en kinderen liepen steeds vaker uit op ruzie

Ga je iets hebben aan de gesprekken?

Voor je tijd, energie én geld gaat investeren in gesprekken is het natuurlijk handig om te weten of deze gesprekken ‘iets zijn’ voor jullie. Een garantie op de uitkomst van onze gesprekken kan ik je niet geven, maar je eerste vragen beantwoorden kan ik wel.

Ik heb het idee dat alles zich nog een keer aan het herhalen is.

Na het beeindigen van een relatie stopt de spanning die je met elkaar hebt opgebouwd. Maar, je neemt jezelf mee. Ook in de nieuwe relatie. Samen gaan we kijken of jouw gedrag het effect oplevert dat je wilt. Hiermee doorbreek je de cirkel die je herkent.

De vorige relatie van mijn partner lijkt nog steeds invloed te hebben op onze relatie

Het loslaten van het verleden is lastig; naast het feit dat er akelige en verdrietige dingen zijn gebeurd, heeft deze periode je ook gemaakt tot de mens die je bent.

Met elkaar kunnen we gaan kijken van welke zaken je afscheid kunt nemen door er over te praten.

We moeten lastige keuzes maken

In iedere relatie komen momenten voor dat je samen keuzes moet maken die invloed hebben op je toekomst. Als je een nieuwe relatie start, hebben keuzes bijvoorbeeld invloed op de kinderen uit eerdere relaties. 

Bijvoorbeeld de beroemde liefdes baby: wel of niet. Of een verhuizing naar het buitenland of naar de andere kant van de stad waar jullie wonen of misschien zelfs naar de andere kant van het land. 

In deze gesprekken helpt het om mij als objectieve buitenstaander te betrekken. 

De gesprekken worden zo snel ruzie

Soms lukt het niet meer om samen de oplossing te vinden voor jullie ruzie of onenigheid. Dan helpt het om je te kunnen uitspreken in een omgeving waar je allebei veilig bent, waar objectief geluisterd wordt en waar je de mogelijkheid krijgt om je helemaal uit te spreken.

Moeten we huiswerk maken?

Je kunt opdrachten natuurlijk als huiswerk bekijken, je kunt het ook als oefenen zien; kijken of je zelf de situatie die je wilt veranderen kunt beinvloeden en wat het effect daarvan is. 

Gesprekken in de praktijk

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

€ 95,--

Skypegesprek

Een gesprek duurt tussen één en anderhalf uur. De prijzen voor particulieren zijn inclusief 21% btw.

€ 95,--

Meer informatie

Skypegesprekken worden, als jij daar toestemming voor geeft, opgenomen. De opname kun je binnen 14 dagen na ons gesprek downloaden. Wij vernietigen de opname altijd na 14 dagen. Deze is dan niet meer beschikbaar.

Gesprekken bij jou thuis

Deze worden bij jullie aan de eettafel gepland en duren ongeveer twee uur. We houden een maximum reistijd van 1 uur aan.

De prijs is inclusief 21% btw, excl. reiskosten

€ 175,--

Ouderschap met een Plan

Een Ouderschapsplan dat meegroeit met de levensfases van jullie kinderen.

De prijs is inclusief 21% btw

€ 550,--

Meer informatie

Voor een goed ouderschapsplan kijk je naar meer dan alleen de afspraken over brengen en halen en de weekenden bij de één en bij de ander. Met Ouderschap met een Plan gaan we verder: je gaat het samen, ondanks of juist dankzij jullie verschillen, kijken naar wat je je kinderen mee wilt geven in het leven.

Ouderschap met een Plan is niet alleen geschikt voor gescheiden ouders maar ook voor ouders die bij elkaar zijn of een nieuw gezin gaan starten.

Relatiebootcamp

Vanaf medio september 2020 is het mogelijk om meerdere dagen bij ons te logeren, in ons Tiny logeerhuis.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie

We hebben deze dagen iedere dag een gesprek aan onze keukentafel (in ons eigen Tiny House), je kunt de rest van de dagen genieten van de omgeving (duin, bos en strand op loopafstand). We bieden je de mogelijkheid om zelf te koken of om uit eten te gaan.

In de koelkast vind je de basisingredienten voor het maken van een ontbijt.

Kom je met het openbaar vervoer, dan halen en brengen we je natuurlijk.

Wil je nog een vraag stellen?

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ