Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan

Iedereen die mij op Facebook volgt weet zo ongeveer wel dat Kaat Mossel (zie www.kaatclub.nl ) mijn leven thuis organisatorisch een beetje in de hand houdt. Iets met planning en controle en niet vervuilen enzo. Aanrader trouwens; het werkt echt! Als je me hier een beetje volgt weet je óók dat ik een zoon heb die zijn hand niet omdraait voor twee uur fanatieke fitness en dat dan ‘nog lekker even afmaakt’ met heen en weer rennen naar het strand. Da’s dan 10km, of zo iets.

Ik kijk er naar en denk er het mijne van want voor de mensen die mij nóg beter kennen is het geen geheim dat hij dat sportieve gedoe niet van mij heeft. Ik doe aan koffiepotheffen. En, dat durf ik best te stellen, daar ben ik eigenlijk wel goed in.

Maar… gisteren heb ik dus puffend en zwetend naast hem mogen rennen. Tijdens zijn vakantie wilde hij tijd vrij maken om aan de gezondheid van zijn moeder te werken.  ‘Best wel leerzaam om eens naast iemand zoals jij te lopen. Ik ga alleen maar om met mensen die het wel kunnen.’ Gelukkig is het mijn kind en kon ik om deze opmerking wel glimlachen. Leuk is misschien niet het juiste woord, maar ik denk dat ik van dat rennen de lol wel kan ontdekken.

Toch was ik stiekem wel blij, toen ik in mijn donderdag-mailtje van Kaat een linkje vond naar beweging.tv. Kun je gewoon thuis, zelfs met de gordijnen dicht, iets aan je conditie doen. Ik heb nu het gevoel dat ik in een soort van sandwich zit: aan alle kanten word ik ‘fijn geholpen’ om aan het bewegen te gaan. Het lijkt wel afgesproken werk! 😉

4/3gGEqwnu6C46hQ6ugHk48BzvGKsnvjAQslNiWOjnfB6_xTJvHE9_BLQ